Rukomet

Pasičnik i Balić su najbolji

Vedran Attias • ponedjeljak, 22.10.2007.

Na tradicionalnom proglašenju rukometašica, rukometaša, trenera i sudaca koji su obilježili prošlu godinu nije bilo većih iznenađenja. Brojne domaće i strane poznate osobe upriličile su ovaj događaj. Od visokih državnih dužnosnika, preko naših vrhunskih sportaša pa sve do predsjednika Svjetske rukometne federacije Hassana Moustafe...

Prva nagrada večeri bila je uručena najboljim sucima u prošloj godini. Nagradu su, drugu godinu zaredom, ponijeli suci Vladimir Sokol i Josip Posavec. Sudački par, koji tek očekuje svoju međunarodnu afirmaciju na velikom natjecanju, zahvalio se na velikom priznanju koje im je ponovno uručeno.

Sljedeća nagrada uručena je najboljem treneru - Josipu Šojatu. Izbornik ženske reprezentacije zaslužio je ovo veliko priznanje nakon više sjajnih uspjeha u ženskom rukometu. Njegove izabranice suvereno su osvojile Croatia Cup i na taj način odlično najavile Svjetsko prvenstvo na kojem, nakon sjajnih muških rezultata, se napokon možemo nadati i uspjehu ženske reprezentacije. Dobar plasman na predstojećem Svjetskom prvenstvu donio bi veliku korist ženskom rukometu jer bi se osigurale i Olimpijske igre.

Rukometašica godine, potpuno zasluženo, je Svitlana Pasičnik. Ukrajinka iz Odese koja je uzela hrvatsko državljanstvo, suvereno je pobijedila konkurenciju i osvojila ovu prestižnu nagradu. Popularna Cvita nije bila previše pričljiva i samo se zahvalila na nagradi. Njezin posao je ionako "pričati" na terenu, a njega obavlja i više nego sjajno.

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Finalni trenutak večeri bilo je proglašenje rukometaša godine. U vrlo jakoj konkurenciji gdje su sami vrhunski svjetski rukometaši dvojbe ipak nije bilo. Najbolji rukometaš 2007. godine je Ivano Balić. O Baliću se sve zna i, kako je i on sam rekao, već je svima dosadio s nagradama. Ipak ćemo spomenuti kako je rukometni Jordan jedini rukometaš u našoj povijesti koji je dobio 100 posto glasova.

Apsolutno svi koji su imali priliku glasati stavili su Balića na prvo mjesto. Balić je igrač koji je na zadnjih pet prvenstava proglašavan kao MVP (Most Valuable Player) i nijedna najbolja sedmorka ne može se zamisliti bez njega. U svim izborima je među najboljima već godinama i sve što se možemo nadati je kako će genijalni Balić još dugo voditi "rukometni Brazil" prema novim uspjesima.

U lijepo organiziranoj svečanosti sve je proteklo u najboljem redu. Na kraju smo još vidjeli prezentaciju dvorana koje se grade za prvenstvo koje će se odvijati u Hrvatskoj u siječnju 2009. godine. Nagrade su podijeljene i sada je na igračicama, igračima, trenerima i sucima krenuti u lov po nove.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!