Nogomet

Skupina C: Realu "ljepotica", Werder opet u igri

Tomislav Pacak • srijeda, 24.10.2007.

U izvrsnoj utakmici u Madridu, Real je teškom mukom slomio otpor desetorice igrača Olympiacosa te je pobjedom od 4:2 preuzeo vrh skupine. U igru za drugi krug vratio se Werder pobijedivši Lazio s 2:1...

Real - Olympiacos 4:2
Raul 2', Robinho 68, 83', Balboa 90'/Galletti 7', Julio Cesar 47'

Lideri skupine C, Real i Olympiacos, odigrali su sjajnu utakmicu na Santiago Bernabeu, a grčka momčad usprkos porazu može biti zadovoljna pruženim otporom zbog činjenice da je od 13. minute igrala s igračem manje te je i s tim igračkim deficitom uspjela povesti protiv bogatog Reala.

Krenulo je savršeno za domaće, već u drugoj minuti Robinho je izbacio Van Nistelrooyja u priliku, a nakon obrane Nikopolidisa, Raul šalje loptu u praznu mrežu za ranih 1:0. Grci su, međutim, brzo odgovorili, nakon ubacivanja izvrsnog Predraga Đorđevića, Galletti lijepim udarcem izjednačuje na 1:1. Nažalost po goste, u 13. minuti ostali su s igračem manje nakon što je Torosidis kao posljednji igrač obrane nepropisno zaustavio Van Nistelrooyja.

Real se, međutim, mučio igračku prednost pretvoriti u pogodak, Grci su se dobro branili, a Nikopolidis je bio izvrsno raspoložen. Početkom drugog dijela Olympiacos je čak uspio povesti - nakon ubacivanja Đorđevića Julio Cesar dobrim udarcem glavom matira Casillasa za 1:2.

Real je, jasno, svim snagama krenuo u napad, a imao je tu sreću da u svojim redovima ima iznimno raspoloženog Robinha koji je praktički sam preokrenuo utakmicu. Omaleni Brazilac prvo je u 68. minuti glavom izjednačio rezultat na 2:2, da bi u 78. minuti nakon serije 'bicikala' izborio kazneni udarac. Za razliku od Robinha, Van Nistelrooy nije imao svoju večer, s bijele točke lansirao je loptu daleko iznad gola. Robinho se ipak nije dao, pet minuta kasnije Nizozemac mu lijepo dodaje, a Brazilac sa 6-7 metara silovito zakucava loptu u mrežu za 3:2. Olympiacos se nije predavao, u sudačkoj nadoknadi Casillas fenomenalno skida udarac Kovačevića, a u kontri Robinho asistira za Balbou koji smireno zabija za konačnih 4:2.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Werder - Lazio 2:1
Sanogo 28', Almeida 54'/Manfredini 82'

Momčad iz Bremena znala je da u ovom susretu mora uknjižiti tri boda želi li zadržati nadu za drugi krug, a Dinamovi "krvnici" to su i učinili nakon dobre igre protiv ozljedama osakaćenog Lazija. Domaćin je u vodstvo stigao u 28. minuti kada je Diego lijepo proigrao Sanoga koji iz nezgodnog kuta uspijeva gurnuti loptu u mrežu.

Werder je udvostručio vodstvo u 54. minuti zahvaljujući asistentu Clemensu Fritzu i strijelcu Hugu Almeidi, a pogodak Manfrendinija u 82. minuti nakon "odbijanca" nije pokvario konačno slavlje Nijemaca u čijim redovima nije zaigrao Jurica Vranješ.

Liga prvaka - Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Werder Bremen2:1Lazio
Real Madrid4:2Olympiakos
1Real Madrid 613:9+411
2Olympiakos 611:7+411
3Werder Bremen 68:13-56
4Lazio 68:11-35

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!