Nogomet

Skupina A: Remi u Marseilleu, Liverpool tone sve dublje

Ante Pažanin • srijeda, 24.10.2007.

U trećem kolu skupine A Olympique Marseille i Porto odigrali su bez pobjednika, 1:1, dok je Liverpool pretrpio novi šok u Ligi prvaka. Nakon poraza od Olympiquea na Anfieldu prošli tjedan, večeras su doživjeli novi izgubivši u Istanbulu od Bešiktaša 2:1...

Olympique Marseilleu ne ide najbolje u francuskom prvenstvu, no u Ligi prvaka guraju odlično. Večeras su na svom Velodromeu ugostili Porto i odigrali neodlučeno što ih ostavlja na vrhu skupine. Prvi su zaprijetili gosti iz Portugala kada je Meireles u desetoj minuti udarcem s 20 metara uzdrmao vratnicu pri čemu je pomogao i domaći vratar Mandanda. Samo deset minuta nakon toga Meireles je opet udarcem iz daljine uzdrmao pogodio istu vratnicu. Prvo poluvrijeme Porto je odigrao puno bolje i opasnije i domaćini su imali sreće otići na odmor bez pogotka u mreži.

U drugom poluvremenu pritisak Portugalaca malo je splasnuo i Marseille je došao do daha na najbolji način, pogotkom u 69. minuti. kada je Cisse uspio primiriti loptu nakon odbijanaca u 16 metara gostiju i poslužiti Nianga u blizini gola koji je imao lagan posao ugurati loptu u gol. Veselje domaćih navijača trajalo je samo deset minuta, Lopez je izbio sam pred Mandandu koji ga ruši i omogućuje Luchu Gonzalezu da iz jedanaesterca izjednači rezultat. Do kraja utakmice nije bilo pravih prilika i ovim remijem Marseille ostaje prvi, a Porto drugi na ljestvici skupine A. U sljedećem kolu u Portu i jedna i druga momčad pokušat će izboriti tri boda koji će ih približiti prolasku u drugi krug.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Liverpoolova katastrofalna kampanja u Ligi prvaka nastavlja se. Viceprvaci Europe u Istanbulu su od Bešiktaša doživjeli novi poraz i svoje šanse za prolaz dalje sveli na minimum. Utakmica je za Redse počela na najgori mogući način, autogolom Hyypije u 12. minuti. Nakon gužve u šesnaestercu Liverpoola lopta je došla do Ozkana koji je opalio po golu s deset metara i lopta ne bi ušla u gol da nije pogodila nogu Hyypije čime je prevarila Reinu i završila u mreži.

Nakon toga Liverpool je pritisnuo Turke u potrazi za izjednačenjem, no bez pravih prijetnji za vrata domaćina. U drugom poluvremenu Redsi su nastavili napadati i bili su blizu gola kada je u 57. minuti Gerrard iz voleja nakon dodavanja Voronina opalio milimetar od gola. Nakon toga Liverpool je imao još dvije dobre prilike no gol se dogodio na drugoj strani terena iz kontranapada kada se Bobo snašao i pogodio za 2:0. Liverpool je do kraja utakmice jedino uspio smanjiti rezultat kada je Gerrard glavom nakon loše reakcije turske obrane zabio za 2:1.

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Bešiktaš2:0Liverpool
Marseille1:1Porto
1Porto 68:7+111
2Liverpool 617:5+1210
3Marseille 66:9-37
4Bešiktaš 64:14-106

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!