Nogomet

Skupina B: Chelsea rutinski, Rosenborg iznenadio Valenciju

Ante Pažanin • četvrtak, 25.10.2007.

U skupini B Chelsea je na svom stadionu pobijedio Schalke, zasluženo 2:0, dok je iznenađenje kola pobjeda Rosenborga protiv favorizirane Valencije istim rezultatom...

Prije početka utakmice Schalke se našao u problemima. Njihov najopasniji napadač Kuranyi ozljedio se i tako je posao Nijemaca na Stamford Bridgeu odmah bio puno teži. Stvari su krenule još gore kada je već u četvrtoj minuti Chelsea poveo. Malouda je pucao s vrha 16 metara i vratar Schalkea Neuer dopustio je da mu lopta prođe kroz ruke, veliki propust vratara gostiju. Nakon toga Schalke je krenuo po izjednačenje, no bez pravog efekta. Pravih prilika nije bilo ni na drugoj strani osim udarca glavom Maloude kojeg je dobro obranio Neuer.

Drugo poluvrijeme počelo je novim golom Chelsea kada je Drogba glavom nakon ubacivanja Ferreire ubacio loptu iza leđa Neuera. Nakon toga Nijemci su pokušavali nešto izvesti u napadu, no nije bilo ni povezanosti ni ideje. Jedina opasna situacija bila je udarac glavom Larsena koji se srećom za Cecha od vratnice odbio njemu u ruke. U 60. minuti ušao je i naš Rakitić koji je odigrao solidno, no nije mogao napraviti ništa značajno kako bi njegova momčad smanjila rezultat.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Veliko iznenađenje dogodilo se u Norveškoj gdje je Rosenborg pobijedio velikog favorita iz Valencije. U prvom poluvremenu nismo gledali dobru utakmicu, Norvežani su se dobro oduprli Valenciji, no ni jedni ni drugi nisu imali pravih šansi za gol. Drugo poluvrijeme je počelo šansom Joaquina koji je dobrim udarcem testirao domaćeg vratara. Nije to bio znak oporavka Valencije jer je vrlo brzo domaćin poveo kada je Kone u 53. minuti nakon odbijanca u 16 metara iz blizine zabio za 1:0. Već sedam minuta nakon toga utakmica je bila riješena kada je Riseth nakon kornera glavom zabio za dva pogotka razlike Rosenborga.

Nakon toga mogao se očekivati pritisak Valencije za drugim golom, no Španjolci su večeras odigrali jako loše, bez ideja i bez efekta. Do kraja utakmice samo su domaćini još mogli povećati vodstvo preko Iversena. Drugi je to poraz za redom Valencije i morat će podignuti formu ako žele vidjeti nastavak natjecanja.

Liga prvaka - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Rosenborg2:0Valencia
Chelsea2:0Schalke 04
1Chelsea 69:2+712
2Schalke 04 65:4+18
3Rosenborg 66:10-47
4Valencia 62:6-45

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!