Nogomet

Kad zavlada ludilo, razum (ni)je lijek...

Tomislav Globan • ponedjeljak, 29.10.2007.

Rijetka su gostovanja Dinama u Dalmaciji koja mogu proći bez da se barem jedna strana ne osjeti oštećenom, ogorčenom, pokradenom ili prevarenom. Subotnja utakmica Zadra i Dinama na Stanovima ostala je vjerna toj tradiciji. Samo sedam dana nakon što je podignuta neviđena medijska prašina i hajka na suca utakmice Šibenik - Dinamo, sličan scenarij i nakon Dinamovog gostovanja u Zadru...

Zadar - Dinamo 1:2

Nema dvojbe, sudac Zlatko Šimčić je pogriješio na štetu Zadra. Već u četvrtoj minuti trebao je dosuditi jedanaesterac za Zadar, no tvrditi kako je to usmjerilo i odlučilo cijelu utakmicu, što imamo prilike čuti od ljudi iz NK Zadar, potpuno je apsurdno. Sporni događaj zbio se pri rezultatu 0:0 i da je kojim slučajem Šimčić dosudio kazneni udarac (i pod pretpostavkom da bi ga Zadrani uopće realizirali), domaći bi igrači vodili 1:0. Dakle, bili bi u identičnoj situaciji u kojoj su ionako bili samo nekoliko minuta kasnije, a vidjeli smo kako je Zebićeva momčad reagirala u toj situaciji i kako vodstvo nije bila u stanju sačuvati.

Cibalia - Rijeka 2:0

I dok kod kuće ima stopostotan učinak, Rijeka na gostovanjima kao da je sasvim druga momčad. Dalićeva momčad u Vinkovcima je doživjela treći uzastopni gostujući poraz i dopustila najopasnijem protivniku za drugo mjesto, Hajduku, da joj se približi na četiri boda. Riječani su u posljednjih šest gostovanja pobijedili samo u Varaždinu te u tome leži razlog što im Dinamo nakon samo 13 kola bježi već 10 bodova. S druge strane, Cibalia ovom pobjedom potpuno rasterećeno u sigurnosti sredine ljestvice dočekuje utakmice s Hajdukom i Dinamom u kojima doista nema što izgubiti.

Inter - Hajduk 0:1

Tek iz sedmog pokušaja Hajduk je upisao prvu gostujuću pobjedu ove sezone. Gdje će drugdje ako ne u Zaprešiću, na terenu na kojem Bijeli baš nikada nisu izgubili. U debitantskom nastupu Roberta Jarnija kao trenera Hajduka, Splićani su prvi put ove sezone uspjeli spojiti dvije pobjede i dospjeli do trećeg mjesta što je njihov najviši plasman u ovom prvenstvu. Inter je pretrpio prvi domaći poraz otkako je klupu preuzeo Milivoj Bračun te se, s obzirom na težak raspored i pobjede prvih pratitelja, vratio u stanje neugode desetog mjesta.

Međimurje - Slaven Belupo 2:0

Novo neugodno iznenađenje priredio je svojim simpatizerima Slaven Belupo. Izgubivši od kluba koji nije nikoga pobijedio gotovo tri mjeseca, Farmaceuti su propustili iskoristiti kiks Rijeke te ubilježili četvrti uzastopni gostujući poraz. Do utakmice s Koprivničanima, Međimurje je posljednju pobjedu ubilježilo još 4. kolovoza protiv Varteksa, a u sljedećih devet utakmica pobijedili nisu - nikoga. Zbog toga, ali i zbog probuđenog Varteksa, ovaj trobod je od iznimne važnosti za Čakovčane. Deseto mjesto je sada udaljeno samo četiri boda.

Zagreb - Šibenik 3:1

Kada krenu na gostovanje u hrvatsku metropolu, nogometaši Šibenika su već kod naplatnih kućica - izgubili bodove. Otkako se natječu u HNL-u, Šibenčani su 31 put gostovali kod Zagreba, odnosno Dinama i ubilježili gotovo nevjerojatna 29 poraza. U Maksimiru su svih 15 puta ostali praznih ruku, dok su u ulici pjesnika u subotu ubilježili 14. poraz od 16 nastupa u Kranjčevićevoj. Momčad Ivice Kalinića ovim je porazom prekinula niz od pet uzastopnih gostujućih remija u ovom prvenstvu, a i dalje su, uz Međimurje, jedini bez ijedne gostujuće pobjede.

Osijek - Varteks 0:1

Čini se kako je Dražen Besek napokon pronašao pobjedničku formulu. U samo sedam dana Varteks je svladao oba slavonska kluba te se potpuno uključio u borbu za ostanak. Bodovi u Osijeku prvi su im osvojeni na strani ove sezone, a u srijedu protiv Međimurja u Varaždinu imaju priliku za hat-trick - treću uzastopnu pobjedu i bijeg s posljednjeg mjesta na ljestvici.

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!