Nogomet

Dinamo se vraća kući

Vedran Attias • utorak, 30.10.2007.

Dinamo se nakon mjesec dana vraća u Maksimir. Teško je sjetiti se kada su Modri zadnji put u tijeku sezone čak mjesec dana bili bez utakmice kod kuće. Zadnja utakmica, i naravno pobjeda, u Maksimiru bila je protiv Rijeke 29. rujna. Nakon toga slijedio je fenomenalan niz pobjeda u gostima preko Amsterdama, Splita, Šibenika dva puta i na kraju - Zadra. Sljedeća utakmica je u Maksimiru protiv Intera...

Trener Dinama Branko Ivanković rekao je kako je već i sam sebi dosadan s uvijek istom retorikom, ali i ovu utakmicu, kao i sve ostale, Dinamo ide dobiti tako da se nema nešto novo za reći: "Inter, koji je prečesto puta bio fatalan za Dinamo, dočekujemo u odličnom raspoloženju. Očekujem velik broj gledatelja jer je ovo prva utakmica u Maksimiru nakon dugo vremena."

U konkurenciji za sastav nema kapetana Luke Modrića zbog lakše ozljede: "On je dobio udarac u Zadru i ima malu oteklinu. Mi ne želimo ništa riskirati i zato će ovu utakmicu odmarati, ali očekujem ga u utakmici s Cibalijom." Hrvoje Čale ima tri žuta kartona tako da niti on ne konkurira za sastav.

Od ozljede se oporavio Josip Tadić i zauzet će mjesto na klupi: "Tadić zadnja tri dana trenira normalno i njegova ozljeda je prošlost." Što se tiče Boška Balabana, on će napraviti još jedan pregled prije nego što se vrati u ekipu. Modri su vrlo oprezni oko njegove ozljede i nadaju se kako će biti spreman već za Vinkovce.

Na popisu igrača koji mogu zaigrati pojavilo se ime Ivana Peke. Peko je junior Dinama, ali neće putovati u Osijek sa svojim godištem nego će se staviti na dispoziciju prvoj momčadi. Peko je napadač koji je došao u Dinamo iz Zrinskog. Trener Dinama već je najavio kako će taj mladi napadač ići na pripreme s prvom momčadi za drugi dio sezone.

Dinamo će protiv Intera istrčati u sljedećem sastavu: Koch, Etto, Drpić, Schildenfeld, Carlos, Pokrivač, Vukojević, Sammir, Mandžukić, Guela, Šokota. Trener Ivanković najavio je kako će vjerojatno i Tadić dobiti određenu minutažu kako bi osjetio igranje utakmica nakon ozljede.

Okupljene novinare zanimalo je koliko su blizu momčadi Chago i Vrdoljak: "Oni su na treningu sve bolji i bolji. Chago se izuzetno dignuo u zadnjih mjesec dana, ali njihov hendikep je što na poziciji zadnjeg veznog Vukojević i Pokrivač igraju odlično. Oni su detonatori i motori igre Dinama i njih dvojica igraju sve bolje i bolje."

Trener Ivanković pohvalio je karakter igrača koji manje igraju: "Izuzetno je bitno kako su oni strpljivi, tolerantni te maksimalno angažirano treniraju i čekaju svojih pet minuta." Posebno je pohvalio mladog vratara Kelavu koji je sjajno odradio posao i pokazao kako se na njega može računati.

Objasnio je i kako se Guela izborio za prvi sastav: "On se diže iz utakmice u utakmicu. Igrao 5, 25 ili 55 minuta, igra dobro i moje je veliko zadovoljstvo što se igrači kroz treninge i ulaske u igru uspijevaju izboriti za veću minutažu."

Od Intera očekuje dobru utakmicu: "Naši igrači na posudbi će sigurno biti posebno motivirani kako bi pokazali kako zaslužuju igrati u Dinamu." Rekao je kako igrače ne namjerava odmarati za Basel: "Nemam naviku igrače odmarati. Nikakav zamor i zasićenje se ne vide kod mojih igrača i nema razloga za odmaranjem. Igrači su puni želje i motiva za sve utakmice koje su pred njima. Od Cibalije do Basela ima pet dana i to je dovoljno za pripremu."

Kada je u pitanju moguće pojačanje Dinama iz redova Zadra, trener je rekao: "To su teme za iza prvenstva. Ja sam i prije utakmice rekao kako je Subašić dobar vratar, ali ja o tome ne želim pričati. Koliko sam čitao, on ima ugovor s Zadrom i nije moja stvar ulaziti u to. Sigurno je kako je Subašić dobar vratar kojeg bi svaka momčad u našoj ligi htjela imati u svojim redovima."

Pomoćni trener Rajko Magić obavit će posljednje "špijuniranje" Basela prije utakmice u Maksimiru. Ivankovićev pomoćnik ići će gledati utakmicu s Grasshopperom ovaj vikend. Dinamo za utakmicu s Baselom neće ići u nikakvu posebnu karantenu. Procedura će biti ista kao i inače - dan prije utakmice ekipa će ići u karantenu u hotel u Zagrebu.

Dinamo poziva sve navijače na utakmicu s Interom, u srijedu u 17 sati, jer su to igrači i trener Dinama zaista zaslužili Ulaz je besplatan i trener se nada kako će stadion biti lijepo popunjen. Igrači su zavrijedili dobiti pljesak na Maksimiru za veličanstvenu pobjedu u Amsterdamu, a i za pobjede u Splitu, Šibeniku i Zadru. Zagrebačka publika trebala bi doći u što većem broju zapljeskati uspjesima svoje momčadi.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!