Košarka

Skupina C: Uspješni Grci, Peković ponovno krvnik

Sanja Čalić • srijeda, 31.10.2007.

U odigranim utakmicama skupine C Panathinaikos je na svojem parketu u vrlo izjednačenoj utakmici precizno izvedenim slobodnim bacanjima došao do pobjede, dok je u trileru u kojem su akteri bili Roanne i Partizan pobjeda s pola koša razlike otišla na stranu gostujuće momčadi…

Vrlo izjednačena borba vodila se od samog početka u Ateni u dvoboju između Panathinaikosa i Brose Basketsa. Prvu četvrtinu okarakterizirala je igra u kojoj su i jedna i druga momčad bile podosta precizne, stoga niti jedna od njih nije uspijevala napraviti veću razliku od četiri poena. Domaćini su otvorili utakmicu košem Spanoulisa, a upravo su on i njegovi suigrači iz grčke reprezentacije Dikoudis i Diamantidis u uvodu bili najraspoloženiji. Nijemci su pak bili uspješniji u šutu za tri poena, te tako ravnopravno držali korak s protivnicima u prvoj dionici koja je završila rezultatom 20:17.

Druga četvrtina donijela je gotovo istu sliku, uz tek ponešto slabiji šuterski učinak. Naime, nakon odigranih pet minuta nastavka, i jedna i druga momčad postigle su ukupno tek šest poena (24:19). Mnogo je bilo promašenih šuteva s obje strane, no domaćini su ipak na odmor otišli s četiri koševa razlike, a sa svojih pet koševa u ovoj četvrtini najveći je udio u svojoj momčadi imao Diamantidis. U obje momčadi niti jedan igrač nije iskočio iz cjeline, već su gotovo svi ravnopravno sudjelovali u održavanju rezultata.

U drugom je poluvremenu ušao u igru i Andrija Žižić, te su Grci vrlo brzo uspjeli napraviti rezultatski najveću razliku na utakmici od plus deset (39:29). No kao pravi Nijemci, Brose Basketsi nisu odustajali te koševima Šuputa i Ensmingera nisu dopuštali Grcima da odmaknu dalje od toga. I upornost im se isplatila, jer su u posljednjoj dionici najprije prepolovili prednost protivnika.

Nekoliko promašaja Panathinaikosa bilo je dovoljno da se utakmica tricom Garetta, a potom i slobodnim bacanjem Fenna minutu prije kraja vrati u egal (62:61). No Nijemci su na tome ipak stali, te su precizno izvedena slobodna bacanja Spanoulisa i Jasikevičiusa odlučila pobjednika ovog susreta (66:61). Upravo je Jasikevičius s 11 poena i najbolji strijelac Panathinaikosa, dok je u protivničkoj momčadi najefikasniji bio Predrag Šuput s 16 ubačenih koševa. Vrlo skroman učinak imao je Žižić koji je u 13 minuta upisao tri poena i jednu asistenciju.

Druga utakmica dana skupine C donijela je gostovanje Partizana kod momčadi Chorale Roanne. Susret je započeo ispitivanjem snaga, te niti jedna momčad nije uspjela preći u veće vodstvo. Sjajan u susretu s Barcelonom Nikola Peković odmah je na početku najavio kako bi mu i ova večer mogla završiti s vrlo dobrim učinkom. Od 23 koša koje je Partizan postigao u prvoj četvrtini Peković je sam ubacio gotovo polovicu (10 poena). Isti broj koševa postigli su i domaćini te je prva četvrtina završila izjednačenim rezultatom.

Ni nastavak nije donio ništa novo, no Partizan je u naletu napravio seriju od 10:0, te se rezultatski ipak malo odlijepio od protivnika (29:39), te do kraja prvog poluvremena tu prednost sačuvao. U trećoj četvrtini domaćini i dalje nisu mogli pronaći načina da se vrate u utakmicu, no priliku im je pružio Milenko Tepić zaradivši nesportsku pogrešku. Otad se prednost Partizana počela lagano topiti, a Chorale Roane se koševima Salayersa i Rusha opasno približavala.

Ipak, do kraja treće četvrtine Partizan se s nekoliko uzastopnih koševa doveo u situaciju da lakše diše, a posljednja je dionica ponovno donijela dramatičnu završnicu. Salayers i Rush i dalje su pravili najviše problema obrani Partizana, te su domaćini minutu prije kraja došli na samo pola koša zaostatka (84:85), a potom i tricom Rusha poveli. No tada je domaći igrač Norman Nolan napravio prekršaj na Pekoviću kojem je priznat koš, a sigurna ruka Partizanovog igrača s linije slobodnih bacanja presudila je Roanneu (87:88).

Euroliga, skupina C, drugo kolo: Panathinaikos – Brose Baskets 66:61, Chorale Roanne – Partizan Igokea 87:88.

Euroliga - Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Panathinaikos66:61Brose Baskets
Chorale Roanne87:88Partizan
Barcelona82:67Fenerbahçe
Real Madrid89:83Virtus Roma
1Panathinaikos 122+122
2Real Madrid 113+122
3Barcelona 95+91
4Partizan 68-3
5Virtus Roma 68-25
6Fenerbahçe 68-26
7Chorale Roanne 410-120
8Brose Baskets 212-161

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!