Košarka

Ukić odličan u novom porazu

Tomislav Globan • četvrtak, 01.11.2007.

Još jedna dramatična završnica i još jedan poraz Repešine Rome. U tijesnom porazu od madridskog Reala, Roko-Leni Ukić igrao je značajnu rolu te je od danas prvi asistentom Eurolige. U drugoj utakmici skupine, Barcelona je uvjerljivom igrom nanijela drugi poraz turskom Fenerbahče Ülkeru...

Real Madrid - Lottomatica Roma 89:83

Dva gostovanja i dva gotovo identična poraza Rome! Iako utakmica u Madridu nije bila dramatična do posljednje sekunde kao ona u Ateni prošlog tjedna, ponovno je momčad Jasmina Repeše imala veliku priliku vratiti se kući s velika gostujuća dva boda.

Usprkos četiri izgubljene lopte, Roko-Leni Ukić odigrao je vrlo dobru utakmicu. U 31 minutu na parketu ubacio je 19 poena (šut 7/10, trice 3/4) te asistirao osam puta čime je postao prvi asistent Eurolige. Bio je to uzbudljiv dvoboj u kojem se Roma, nakon početnog visokog vodstva Reala, zahvaljujući raspoloženom Erazmu Lorbeku do poluvremena potpuno vratila u igru. Slovenac je u drugoj četvrtini postigao 13 od ukupno 25 poena Rimljana koji su se u egalu držali do posljednje minute.

Završnica je bila izuzetno dramatična. Minutu prije kraja, pri 81:79 za Real, Ukić pogađa za izjednačenje, no Raul Lopez u idućem napadu pogađa tricu i uzrokuje "eksploziju" među 10.800 navijača u madridskoj Palacio Vistalegre. Gregor Fučka potom radi prekršaj u napadu i zarađuje nesportsku pogrešku što se pokazalo ključnim trenutkom utakmice. Madrižani nisu propustili iskoristiti takav poklon te su slavili na kraju 89:83. Od petorice dvocifrenih u Realu najviše je pogodio Charles Smith (23 poena, 5 skokova), dok je Lorbek s poenom više najefikasniji igrač utakmice.

Barcelona - Fenerbahče Ülker 82:67

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Barça se pred 4.300 navijača u Palau Blaugrani iskupila za poraz u Beogradu na otvaranju Eurolige. S 82:67 pobijedili su turski Fenerbahče Ülker dopustivši gostima tek jedno vodstvo u cijeloj utakmici i to na samom otvaranju susreta. Već se u prvoj četvrtini moglo naslutiti kako će Ülker teško izbjeći drugi poraz; Barcelona je u jednom trenutku vodila i s +14.

Jedini period dobre igre Turaka bio je krajem druge i početkom treće četvrtine kada ponajviše zahvaljujući prvom strijelcu utakmice Willieju Solomonu dolaze na samo -2 (46:44), no nedostajao im je onaj završni korak da preskoče Katalonce i preuzmu kontrolu rezultata. Utakmica je prelomljena početkom posljednje četvrtine kada igrači Duška Ivanovića odlaze na nedostižnu prednost koja je narasla na konačnih 15 koševa razlike.

Barcelona je odigrala odličnu timsku utakmicu. Nitko u njihovim redovima nije odskakao po učinku, već su čak petorica ubilježila dvoznamenkasti broj poena od kojih izdvajamo Triasa s 14 te Lakoviča s poenom manje. Mario Kasun nije odigrao utakmicu za pamćenje. U 13 minuta na parketu ubacio je šest poena uz četiri skoka i jednu blokadu.

Euroliga - Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Panathinaikos66:61Brose Baskets
Chorale Roanne87:88Partizan
Barcelona82:67Fenerbahçe
Real Madrid89:83Virtus Roma
1Panathinaikos 122+122
2Real Madrid 113+122
3Barcelona 95+91
4Partizan 68-3
5Virtus Roma 68-25
6Fenerbahçe 68-26
7Chorale Roanne 410-120
8Brose Baskets 212-161

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!