Zimski sportovi

Hokejaši Medveščaka za obitelji Kupske ulice

Sportnet • subota, 03.11.2007.

Nakon što su prošlog vikenda rezultatom 6:4 porazili hokejski klub Triglav, inače prvoplasirani klub u Slovenskoj ligi, ove subote (03.11.) hokejaši zagrebačkog Medveščaka odmjerit će snage sa slovenskom Slavijom. Utakmica ima i humanitarni karakter – prihod od prodaje ulaznica bit će doniran stradalim obiteljima Kupske ulice u Zagrebu.

Sportska pojačanja Medveščaka u vidu novog vratara Phillipe DeRouvillea koji u zagrebački klub dolazi s NHL iskustvom, te napadača Viliama Chovaneca i Luboša Zetika iz Slovačke već su proteklog vikenda pokazali snagu koju Medvjedi imaju i mogu pokazati na ledu. Naime, u utakmici protiv HK Triglav, inače već duže vrijeme prvoplasiranog kluba u Slovenskoj ligi, Medveščak je pobijedio sa 6:4.

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Već ove subote, 03. studenog u 17:15 sati, u Ledenoj dvorani Doma sportova očekuje nas još jedan sportski ogled u sklopu slovenske lige. Medveščak će na zagrebačkom klizalištu ugostiti slovensku Slaviju. Posebnost ove utakmice je u tome što ona ima humanitarni karakter!

Slika 2 od 3.

Naime, potaknuti sudbinom 40-ak zagrebačkih obitelji koji su prilikom nedavnog urušavanja Kupske ulice u Zagrebu ostali bez svojih domova i već tjednima žive u skromnim uvjetima u hostelu Remetinec, hokejaši zagrebačkog kluba Medveščak odlučili su stradalim obiteljima donirati prihod od prodanih ulaznica za utakmicu.

Ovoj humanitarnoj akciji se priključio i Sportnet.hr koji je medijski pokrovitelj subotnje utakmice.

"Na utakmici prošle subote po broju posjetitelja, koji su vjerojatno došli vidjeti igru našeg novog vratara koji stiže iz NHL lige te dvojice slovačkih napadača, shvatili smo kako publika u Zagrebu prati hokej! Pobjedom nad prvoplasiranim Triglavom publici smo priredili vrhunski sportski užitak! Tada smo osim za igru utakmicu odlučili "iskoristiti" za još nešto i došli smo na ideju da prodajom ulaznica po simboličnoj cijeni od 10,00 kuna, a ulaz na naše utakmice je inače besplatan, pomognemo obiteljima Kupske ulice u Zagrebu. Konačno, i jedan naš član stanar je Kupske ulice pa smo se i zbog toga odlučili aktivnije angažirati u ovom društvenom problemu na način kako to najbolje možemo - sportom!", komentirao je Damir Gojanović, kapetan KHL Medveščak povodom subotnje utakmice.

Hokejaši Medveščaka prije početka subotnje utakmice pripremaju i poklon iznenađenja koja će predstavniku stanara i djeci iz stradalih obitelji predati vratar Phillipe DeRouville. Na završetku same utakmice stanarima će biti uručena prikupljena sredstva, a djeca obitelji iz Kupske provest će neko vrijeme s igračima te posjetiti svlačionice sportaša i upoznati uvjete u kojima se pripremaju za utakmice.

Utakmica u Ledenoj dvorani Doma sportova počinje u 17:15 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!