Nogomet

Deset godina čekanja

Zoran Zdelar • nedjelja, 04.11.2007.

Igor Tudor napokon se u potpunosti oporavio i počeo je predvoditi Hajduk, onako kao što se i očekivalo kada je vraćen u Split. Presudio je Tudor derbi kola u Osijeku pogotkom u sudačkoj nadoknadi, a posljednji put nečiju mrežu na HNL terenima zatresao je prije punih deset godina. Definitivno je odabrao idealan trenutak za povratak...

Slika 1 od 2.

Vratar

Georg Koch (Dinamo) – Iako je za ovu poziciju još vrlo visoko kandidirao Velimir Radman, s utakmice Međimurje – Rijeka odabrali smo neke druge igrače, a kao najboljeg vratara 15. kola odabran je Dinamov Georg Koch. Iskusni njemački vratar reagirao je vrlo dobro prilikom nekih udaraca Cibalijinih nogometaša, ali titulu igrača utakmice priskrbio si je nakon obranjenog jedanaesterca iz kojeg su Vinkovčani trebali ponovno izjednačiti rezultat.

Obrana

Filip Marčić (Rijeka) – Marčić je bio istaknutiji u napadu no u obrani. Tijekom prvog dijela susreta i ofenzive Međimurja u par je navrata lijepo predriblao agresivne Međimurce, a u duele nije ulazio bespotrebnim nasiljem. U drugom dijelu susreta pokazao je veliku mirnoću i koncentriranost, a i dalje je pomogao suigračima u napadu.

Petar Bošnjak (Slaven Belupo) – Vidjelo se tijekom većeg dijela utakmice da Šibenik nije stigao u Koprivnicu napadati mrežu Slaven Belupa, ali se Bošnjak ipak istaknuo nešto više od ostalih igrača na terenu. U obrani je bio bezgrešan, a mnogo je pomagao i u ofenzivnom dijelu igre.

Igor Tudor (Hajduk) – Dugo su Hajdukovi navijači čekali na povratak Igora Tudora. Nakon što se vratio preuzeo je kapetansku vrpcu, a u Osijeku je odigrao utakmicu dostojnu svojih mogućnosti. U obrambenim zadatcima je bio iznimno dobar, a pogotkom u sudačkoj nadoknadi kojim je donio svojim suigračima velika tri boda zacementirao je mjesto u momčadi kola.

Veza

Bernard Gulić (Inter Zaprešić) – Bivši mladi hrvatski reprezentativac odigrao je vrlo dobru utakmicu ove subote protiv Zadra pred domaćom publikom. Pogotkom za 1:1 potaknuo je svoje suigrače da još više napadnu Subašićeva vrata i pokazao kako mladi zadarski vratar ipak ne može obraniti sve njihove udarce.

Stjepan Poljak (Slaven Belupo) – Strijelac jednog europskog pogotka ove sezone ovog je vikenda iznenadio apsolutno sve na stadionu u Koprivnici. Nije čest slučaj na našim terenima zabiti direktno iz kornera, a to je upravo Poljak učinio. Probijali su Slavenovi nogometaši dugo Šibenikovu obranu, ali tek je njihovu mrežu uspio zatresti Poljak.

Miljenko Mumlek (Varteks) – Kapetan i "motor" igre Varaždinaca vukao je sve konce protiv Zagreba, sudjelujući u nizu akcija svoje momčadi. Bez Mumleka bi teško gosti držali kontrolu utakmice kako su to činili u drugom poluvremenu, a njihov kapetan izveo je i niz prekida, uključujući i ubacivanje iz desnog kuta u posljednjoj minuti nakon kojeg je Balajić na drugoj strani kaznenog prostora pogodio okvir gola.

Franck Manga Guela (Dinamo) – Nogometaš rođen u Obali Bjelokosti nakon što je zablistao ove srijede u 14. kolu morao je ovog vikenda čekati priliku s klupe na utakmici s Cibalijom. Nakon što je ušao na početku drugog poluvremena trebale su mu samo četiri minute kako bi vratio modru momčad u vodstvo, a osim toga imao je još nekoliko iznimno dobrih poteza.

Napad

Ante Mitrović (Zadar) – Nisu se zadarski nogometaši predstavili u najboljem svijetlu u Zaprešiću. Jedini tko je možda zaslužio prolaznu ocjenu je napadač Ante Mitrović koji je doveo svoju momčad u vodstvo, nakon odlične suradnje sa suigračima. Inter je zaostatak nadoknadio, ali Mitrović ipak može biti zadovoljan svojom igrom.

Radomir Đalović (Rijeka) – Daleko najbolji napadač Rijeke sve više prijeti Hajdukovom Kaliniću na prvom mjestu najboljih strijelaca 1. HNL. Đalović je odličnom reakcijom u Čakovcu zatresao mrežu glavom te mu trenutno nedostaje tek jedan pogodak za skok na prvo mjesto. Crnogorski reprezentativac nastavlja s odličnim igrama i jedan je od rijetkih iz Rijeke koji i nakon 15 kola konstantno drži razinu igre.

Željko Malčić (Cibalia) – Nakon što je u proteklom kolu s dva pogotka oteo bodove Hajduku na Poljudu, ove subote na vlastitom terenu bio je nešto manje uspješan, ali je ipak uspio umaći Dinamovoj obrani i jednom zatresti mrežu Kocha za izjednačenje. Na žalost Cibalijinih navijača, njegov učinak je ipak "poništio" Guela koji je vratio Modre u vodstvo.

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!