Nogomet

Dobar posao u Slavoniji

Tomislav Globan • ponedjeljak, 05.11.2007.

Nakon dugo vremena sva četiri kluba s vrha prvenstvene ljestvice pobijedila su u istom kolu. Najdramatičnije bilo je u Slavoniji gdje su Hajduk i Dinamo u završnicama utakmica iščupali tri boda. Zagrepčane je prvi put u ovom prvenstvu spašavao vratar, dok je Splićane u posljednji trenutak izvukao povratnik Igor Tudor. Rijeka je napokon pobijedila u gostima, dok se Slaven Belupo priključio borbi za drugo mjesto...

Osijek - Hajduk 0:1

Pobjedom "sa zvukom sirene" u Osijeku, Hajduk je prebrisao loš dojam iz utakmice s Cibalijom te se vratio pobjedničkim navikama. Deset osvojenih bodova od 12 mogućih u posljednje četiri utakmice znak su da u Splitu stvari kreću na bolje. Primarni cilj momčadi Roberta Jarnija ove sezone izboriti je drugo mjesto, odnosno plasman u Europu sljedećeg ljeta. Bijeli za Rijekom zaostaju četiri boda, prijeti im i Slaven Belupo, no ne treba zaboraviti da Hajduk oba konkurenta ubrzo dočekuje na Poljudu.

S druge strane, Osijek drugu godinu zaredom svojim navijačima i simpatizerima pruža sezonu bez uzbuđenja. Ovim ritmom osvajanja bodova Lončarevićeva momčad teško može znatnije napredovati na ljestvici, no ne mora ni strahovati oko borbe za ostanak. Još jedna sezona bez okusa i mirisa...

Cibalia - Dinamo 1:2

Bila je to najgledanija utakmica kola. Dinamo je veliki mamac u gradu na Bosutu, stoga ne čudi da se na Cibalijinom stadionu okupilo oko 6.000 gledatelja. Iako mu momčad nije pružila nezaboravnu partiju, Ivankovićeva generalka za utakmicu s Baselom je uspjela. Trener prvaka pobjedom je obilježio godišnjicu boravka na modroj klupi te će, s obzirom na veliku formu Did'dyja Guele, imati slatkih briga pri sastavljanju momčadi za četvrtak.

Cibalia je imala veliku prigodu u samo tri dana oteti bodove i Hajduku i Dinamu, no odlični Georg Koch obranio je Bagariću udarac s bijele točke i donio Dinamu 350. pobjedu u povijesti HNL-a. Vinkovčani imaju priliku nadoknaditi propušteno u sljedećem kolu kada putuju u Zadar, kod izravnog suparnika u borbi za peto mjesto.

Međimurje - Rijeka 0:1

Nakon tri uzastopna gostujuća poraza, Rijeka je napokon osvojila tri boda izvan Kantride. Žrtva se zove Međimurje, klub s najslabijim učinkom na domaćem terenu ove sezone. Pobjeda je Zlatku Daliću bila imperativ jer mu Hajduk i Slaven opasno pušu za vratom, čekajući novi kiks njegove momčadi. Prije nove dvotjedne reprezentativne stanke Rijeka će dočekati posrnuli Zagreb, a Međimurje ima vrlo težak zadatak pokušati iznenaditi Hajduk na Poljudu gdje još nikada nisu postigli pogodak.

Slaven Belupo - Šibenik 1:0

35 dana Šibenik nikoga nije pobijedio. Od komforne pozicije u sredini ljestvice i 12 bodova "fore" nad ugroženom zonom, momčad Ivice Kalinića nakon niza od pet utakmica bez pobjede nalazi se samo tri boda od pretposljednjeg mjesta. U subotu su 12. put otkako je HNL-a gostovali u Koprivnici i deseti put ostali praznih ruku. Slaven Belupo tom je pobjedom zaokružio uspješan trodnevni mini ciklus na domaćem terenu i sa samo dva pogotka u 180 minuta osvojio šest bodova te se priključio borbi za drugo mjesto.

Inter - Zadar 2:1

U još gorem rezultatskom nizu od Šibenčana nalazi se Zadar. Oni su u pet posljednjih utakmica osvojili tek jedan bod (zanimljivo, upravo u međusobnom ogledu sa Šibenikom), no velika bodovna zaliha stečena u rujnu i kolovozu drži Zebićevu momčad na visokom petom mjestu. Inter je, pak, ovu utakmicu jednostavno morao dobiti. Nakon tri uzastopna poraza, Varteks im se približio na samo bod, a novi posrtaj značio bi i povratak na mjesto koje vodi u dodatne kvalifikacije za prvu ligu. Svladavši Zadrane, Žuti su kratkotrajno "kupili" mir i pridružili se Zagrebu i Šibeniku na 16 bodova na diobi osmog mjesta.

Zagreb - Varteks 0:0

Klub koji je u posljednjih nekoliko kola uz Dinamo u najboljoj formi, varaždinski Varteks, stigao je u subotu u Kranjčevićevu nastaviti pobjednički niz. Varaždinci su povezali tri pobjede zaredom, a od četvrte su ih dijelili - centimetri. U sučevoj nadoknadi Balajić je pogodio gredu Stojkićevog gola, no Dražen Besek zadovoljan je i bodom jer su i njime povećali prednost nad Međimurjem. S druge strane, Zagreb se nalazi u teškoj krizi, s tek jednom pobjedom u posljednjih šest kola i najtežim mogućim rasporedom ispred sebe - čekaju ga Rijeka, Hajduk i Dinamo.

SuperSport HNL

1Rijeka 3059:20+3968
2Dinamo 3056:24+3266
3Hajduk 3040:20+2055
4Osijek 3051:39+1245
5Lokomotiva 3041:31+1044
6Gorica 3029:37-835
7Varaždin 3033:41-833
8Slaven Belupo 3036:55-1930
9Istra 1961 3025:49-2428
10Rudeš 3013:67-547

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!