Tenis

Trovanjem do finala?

Ivor Krapac • četvrtak, 08.11.2007.

Mjesec i pol nakon što je odigran, moskovski susret Rusije i Njemačke u polufinalu Svjetske skupine Davis Cupa ponovno je postao predmet zanimanja. Razlog je Tommy Haas, vodeći njemački tenisač, koji tvrdi da je tijekom odvijanja tog dvoboja bio otrovan...

"Nikad se nisam osjećao tako loše kao te subotnje i nedjeljne večeri i noći u Moskvi. Od osam sati što sam trebao spavati, šest sam proveo na WC-u", detaljizirao je Haas svoje neugodne ruske uspomene u razgovoru za njemačku agenciju SID. Sve sugerira na to da je pojeo nešto loše, ili su mu, kako prvi njemački "reket" smatra, podmetnuli da to pojede.

Posljedice moskovskih želučanih problema Haas, kako tvrdi, osjeća još i danas, a njegov iskaz zaintrigirao je i Međunarodnu tenisku federaciju, koja je najavila da će istražiti ovaj slučaj. Istragu će voditi najviša instanca, prvi čovjek bit će Bill Babcock, predsjednik ITF-ovog odbora za Davis Cup.

Kao svjedok u istrazi mogao bi pomoći još jedan njemački Davis Cup reprezentativac Alexander Waske ili njegov još nepoznati ruski "doušnik". Riječ je o neimenovanom ruskom sportskom menadžeru koji je Waskeu, kako Nijemac tvrdi, kazao da je Haas bio otrovan, uz dodatak da u Moskvi ima ljudi sposobnih i spremnih izvesti takvo što.

Inače, Haas je pogođen želučanim problemima u Moskvi odigrao samo jedan meč, uz poraz sa 6:2, 6:2 i 6:2 u korist Igora Andrejeva u prvom dvoboju petka. U nastavku ga više nije bilo, a Nijemci su bez svog glavnog aduta pali s konačnih 3-2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!