Zimski sportovi

Najbolje mjesto za novi početak

Goran Tomičić • subota, 10.11.2007.

Utrkom u Reiteralmu u nedjelju počinje slalomska skijaška sezona. Hrvatska će imati dva predstavnika budući da uz Ivicu Kostelića nastupa i Dalibor Šamšal...

Teško je reći što možemo očekivati od naših skijaša. Ivica Kostelić u prošloj sezoni osvojio je tek 144 slalomska boda, a to je bilo dovoljno za 16. mjesto, kojim naš najbolji skijaš nije bio zadovoljan. No, i u lošoj sezoni Ivica je imao nekoliko dobrih rezultata, poput trećeg mjesta u Alta Badiji i sedme pozicije u Kitzbühelu. U nove izazove ulazi na Fischerovim skijama.

Otkazivanje slaloma u Leviju i odluka da se vozi u Reiteralmu bili su odlična vijest za našu reprezentaciju. Naime, upravo na tom austrijskom brdu Ivica je prekinuo seriju od tri godine bez pobjede u Svjetskom kupu, bilo je to desetog prosinca 2006. godine u superkombinaciji. Bilo bi idealno u Reiteralmu prekinuti i poduži niz bez pobjede u slalomu, a posljednje slavlje se dogodilo 15. prosinca 2003. u Madonni di Campiglio.

Dalibor Šamšal u Reiteralmu će tražiti novo iskustvo, ali možda i prve bodove. U slalomskoj utrci Svjetskog kupa prvi puta je nastupio 22. prosinca 2004. godine u Flachauu, gdje je ostao bez plasmana, a posljednju priliku imao je prošle sezone u Kitzbühelu, ali nije uspio završiti utrku, iako je nastupio u dva slaloma.

Mali kristalni globus brani Raich, koji je možda i prvi favorit utrke obzirom da ima veliki motiv zbog tijesnog gubitka Velikog kristalnog globusa prošle sezone. Naravno, tu je i svjetski prvak Matt, drugoplasirani prošle sezone u ovoj disciplini. Ne smije se zaboraviti ni švedska seznacija Byggmark, prošlosezonski dvostruki pobjednik u Kitzbühelu.

U krugu favorita su uvijek Berthod i Palander, a kao moguće iznenađenje treba izdvojiti mladog Nijemca Felixa Neureuthera. Pobjedi se može nadati i Rocca, a u borbi za vrh će sigurno biti Ligety. Aksel Lund Svindal u ovoj sezoni očekuje više slalomskih bodova, što bi mu donijelo mnogo veće izglede za obranu Velikog kristalnog globusa.

Favorit je i čovjek sa samog začelja u prošloj sezoni. Bode Miller osvojio je tek osam slalomskih bodova i to još uvijek najboljem Amerikancu daje poseban motiv. Prva vožnja je u deset sati, a druga počinje tri sata kasnije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!