Rukomet

Nedodirljivi Györi, katastrofa Ribarroje

Ivan Ambroš • subota, 10.11.2007.

U trećem kolu Lige prvakinja mađarski je Györi uvjerljivo savladao našu Podravku Vegetu. Bez ideje u napadu i bez koncentracije u obrani naše rukometašice nisu uspjele zaprijetiti najjačem suparniku u skupini...

Györi – Podravka Vegeta 34:29 (18:13)

Mađarska, Györi, 2400 gledatelja

Suci: Vasile Pavel i Eugen-Marin State (Rumunjska)

Györi: Palinger (18), Herr; Görbicz 13 (7), Verten 5, Spiridon, Đokić 4, Mravikova 4, Bradeanu 8, Hornyak, Tomori, Temes. Trener: Konkoly Csaba.

Podravka Vegeta: Jelčić (12), Stančin; Bulath 1, Pasičnik 9 (6), Tatari 5, Palčić 1, Gaće2, Zebić 6, Todorovska, Kožnjak, Horvat 3, Franić 1, Öri 1. Trener: Zdravko Zovko.

Sedmerci: Györi 7(7), Podravka Vegeta 6(6).

Isključenja: Gyor 6 minuta (Spiridon, Đokić, Görbicz), Podravka Vegeta 8 minuta (Tatari, Palčić. Horvat, Bulath)

Igračica utakmice: Anita Görbicz.

Koprivničanke su izvrsno počele i povele s 4:1. To je bila u prvom redu zasluga Ivane Jelčić koja je učinkovito zaustavljala šuteve suparnika. No, ubrzo se i Palinger razbranila, a Podravkina je obrana postala nemoćna pred ubojitim šutevima Bradeanu. Istodobno je i Görbicz bila nepogrješiva s crte od sedam metara i rezultat svega toga bilo je uvjerljivo vodstvo domaćih od 12:7 u 19. minuti.

Tada Zdravko Zovko zove time-out. No, ni to nije probudilo Koprivničanke, pa Mađarice zabijaju za 13:7 i velikih šest golova prednosti. Ostatak poluvremena igra se gol za gol da bi se na odmor otišlo s 18:13.

U drugom dijelu mađarski trener Csaba Konkoly koristi vodstvo svoje ekipe da bi odmorio neke igračice iz prve postave. Unatoč tome Mađarice su došle do najveće prednosti na utakmici od osam golova razlike - 32:24. Nakon toga su se opustile i dopustile našim rukometašicama da ublaže poraz na konačnih 34:29.

Zovko je zamjenama tijekom cijelog susreta pokušao sve, međutim potvrdilo se još jednom da su Podravka u gostima i Podravka kod kuće dvije različite ekipe. Igračica utakmice nesumnjivo je bila Anita Görbicz s 13 golova (sedam sedmeraca), iako je i Aurelia Bradeanu s osam predivnih golova odigrala izvrsno. Kod naših, najviše pogodaka postigla je Sitlana Pasičnik, devet, od kojih šest sa crte od sedam metara.

Katastrofa Ribarroje

Cementos La Union Ribarroja je doživjela jedan od najneugodnijih poraza u povijesti. Slagelse ih je doslovno uništio rezultatom 20:34 (8:21). Za Španjolke je prvi puta nakon ozljede zaigrala i naša Maida Arslanagić, no ni ona nije mogla spriječiti ovu katastrofu.

U prvih 18 minuta utakmice Ribarroja je postigla jedan jedini gol iz igre dok su primili čak 13. Igračice Anje Andersen su uglavnom iz kontri kažnjavale mlohavi španjolski napad. Nakon grubog prekršaja Tanje Medved nad pivotom Slagelsea Mettte Melgaard u teren je utrčala Andersen braneći svoju družicu i verbalno napala Medved. Situaciju su smirili suci koji su Medved isključili na dvije minute, a danskoj trenerici dodijelili žuti karton. Prvo je poluvrijeme završilo rezultatom 8:21.

U drugom dijelu Gregorio Garcia je izmjenama očajnički tražio raspoloženu igračicu međutim nitko od Španjolki nije imao svoj dan. Na drugoj strani Anja Andersen je praktično uvela svoju drugu postavu i s njom dokrajčila Ribarroju za konačnih 20:34. Jedina kombinacija u napadu Ribarroje koja je koliko toliko funkcionirala je bio ulazak vanjske napadačice Patricie Alonso na pivota. Igračica utakmice bila je ponovo sjajna Leganger dok je Emiliya Turey bila prvi strijelac s 11 postignutih golova. Arslanagić je za Španjolke postigla četiri gola.

Još bod za treće mjesto

Nakon trećeg kola stvari su i više nego jasne. Györi sa šest i Slagelse sa četiri boda su na prva dva mjesta u skupini A. Podravka Vegeta je na trećem s dva boda, dok je Ribarroja bez bodova na posljednjem. Györi je svojom igrom i sakupljenim bodovima osigurao prolaz dalje, Slagelse igra sve bolje i bolje i ne bi bilo čudo da ekipa Anje Andersen na kraju osvane i na čelu skupine.

Za razliku od prošle sezone, kada je Ribarrojinu obranu držala naša Tihana Ambroš (Šarić) i kada su se Španjolke ravnopravno nosile s najboljim ekipama Europe, ove sezone španjolska obrana ne može zaustaviti nikoga. Španjolske prvakinje su na trećem mjestu prvenstvene ljestvice, a sada su i na posljednjem mjestu u skupini Lige prvakinja, bez bodova. Tako da Podravki praktično treba jedan jedini bod iz sljedeća tri kola da bi osigurala treće mjesto i prolaz u Kup pobjednica kupova. A ako u subotu u Koprivnici padne Slagelse, solidni su izgledi i za prolaz među osam najboljih ekipa Europe.

Liga prvakinja, grupa A, treće kolo:
Györi – Podravka Vegeta 34:29
Cementos La Union Ribarroja – Slagelse 20:34

Liga prvakinja - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Ribarroja20:34Slagelse DT
Győri Audi ETO KC34:29Podravka Vegeta
1Győri Audi ETO KC 6185:151+3412
2Slagelse DT 6152:133+198
3Podravka Vegeta 6173:182-94
4Ribarroja 6149:193-440

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!