Rukomet

Hypo i Oltchim Valcea upisale treće pobjede

Vedran Attias • nedjelja, 11.11.2007.

Igračice Zvezde Zvenigorod upisale su drugu pobjedu u Ligi prvakinja, igračice Hypa napravile su još jedan veliki korak prema prolazu dalje, a Oltchim Valcea nanijela je drugi poraz igračicama Budućnosti...

U skupini B prvakinje Slovenije odigrale su najgore poluvrijeme ove sezone. Ruskinje, predvođene Polenovom, Andryushinom i Poltoratskayom, pregazile su gošće i na odmor se otišlo s nevjerojatnih 15 razlike za domaće igračice.

U drugom dijelu igračice Zvezde logično su se opustile i prednost, 22:7 koliko je bilo na odmoru, se do kraja otopila na, za gošće podnošljivih, 36:31. Kod Slovenki najviše golova zabile su Hrnjić 6 i Freser 5. Polenova je kod Ruskinja zabila osam pogodaka, a Andryushina i Poltoratskaya po šest.

U drugom susretu skupine B igračice Savehofa pobijedile su Nurnberg i tako zakomplicirale situaciju u toj skupini. Sada Nurnberg ima 3, a Savehof i Krim Ljubljana 2 po 2 boda i biti će zanimljivo u iduća tri kola vidjeti koja će momčad od ove tri proći dalje.

U skupini C igračice Hypa ostvarile su pobjedu u Skopju kod Kometala. Cijelu utakmicu Austrijanke su vodile s tri - četiri gola razlike i zasluženo su upisale treću pobjedu. Konačni rezultat bio je 24:27, ali pitanje pobjednica nije bilo upitno niti u jednom trenutku utakmice.

U drugom susretu skupine C sastale su se momčadi Lade i Larvika. Utakmica je bila vrlo bitna jer prvo mjesto u skupini će uzeti Hypo, zadnji je Kometal, a pitanje momčadi koja će proći dalje uz Austrijanke rješavati će se u međusobnim ogledima ove dvije momčadi.

Ruskinje su uvjerljivom igrom pobijedile Norvežanke. Utakmicu je sudio najbolji hrvatski sudački par Sokol/Posavec. Ruskinje su vrlo jako krenule u utakmicu i već su na poluvremenu vodile 17:12, ali bilo je bitno nastaviti i u nastavku u istom ritmu kako bi, u slučaju poraza u Norveškoj, imale bolji međusobni omjer.

Igračice Lade nisu se opustile niti u jednom trenutku i do posljednje sekunde igrale su vrlo angažirano i u obrani i u napadu. Konačni rezultat 35:25 najbolji je pokazatelj stanja na terenu. Na temelju ove utakmice teško je vjerovati kako se Norvežanke mogu nadati pobjedi kod kuće protiv Lade, odnosno prolazu.

U skupini D igračice Budućnosti nisu imale nikakve šanse u Rumunjskoj kod Ottchima. Prvakinje Rumunjske igraju zaista dobar i brz rukomet i potpuno zasluženo su, zapravo već nakon tri kola, osigurale prolaz. Pred oko 2000 gledatelja prvi dio Rumunjke nisu najbolje odradile jer su podcijenile gošće i na odmor se otišlo s 15:11.

Prošlogodišnje osvajačice Kupa pobjednica kupova u nastavku su se uozbiljile i odigrale kako mogu, a kada tako igraju Budućnost im ne može parirati. Prednost Rumunjki sve je više rasla, a na kraju je bilo velikih, ali i po kvaliteti realnih, 35:22.

Igračice Viborga došle su do uvjerljive pobjede u Budimpešti. Gošće su od samog početka pokazale kako su kvalitetnije i već na odmoru je bilo 14:18. Za konačnih sedam razlike najzaslužnija je Bojana Popović koja je zabila 11 pogodaka. Kod Mađarica najviše golova zabila je Szamoransky - sedam.

Liga prvakinja, 3. kolo skupine B:
Zvezda Zvenigorod - Krim Mercator Ljubljana 36:31
Savehof - Nurnberg 36:34

Liga prvakinja, 3. kolo skupine C:
Kometal - Hypo 24:27
Lada Togliatti - Larvik 35:25

Liga prvakinja, 3. kolo skupine D:
Ottchim Valcea - Budućnost 35:22
Budapest Bank - Viborg 30:37

Liga prvakinja - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Zvezda Zvenigorod36:31Krim Mercator
Sävehof36:34Nürnberg
1Zvezda Zvenigorod 6201:178+239
2Nürnberg 6179:178+17
3Krim Mercator 6175:180-55
4Sävehof 6172:191-193

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!