Nogomet

Ljepotica kola na Bernabeu

Vedran Attias • nedjelja, 11.11.2007.

U 14. kolu Primere Espanyol i Betis uspjeli su u posljednjim minutama okrenuti rezultat i doći do pobjede. Racing, Recreativo i Valladolid upisali su minimalne pobjede, a Real je u prekrasnoj utakmici pobijedio Mallorcu...

Almeria je potpuno nadigrala Atletico Madrid i prava je sreća za goste što se vraćaju u Madrid s bodom. Leo Franco branio je zaista sjajno, a najveća obrana bila je ona u 30. minuti kada je obranio Melu jedanaesterac.

Osim promašenog jedanaesterca, Almeria je pogodila i prečku i stativu. Corona i Negredo bili su blizu pogotku, ali i kada su domaći uspjeli probiti Leo Franca, ispriječio se okvir gola i ostalo je 0:0.

Iz La Corune se ekipe često vraćaju "pjevajući", a ovoga puta to je bio Racing. Mora se priznati kako igrači Deportiva ovoga puta i nisu zaslužili poraz, ali na Riazoru im ove sezone ne ide - čak i kad igraju solidno.

Coloccini, Guardado i Cristian promašili su sjajne prilike, a gosti su to znali kazniti. Tchite je u 69. minuti zabio svoj drugi pogodak i donio sva tri boda gostima. Valladolid je pobijedio Levante pogotkom Gonzaleza u 64. minuti i tako su osvojili bitne bodove.

Athletic je odlično otvorio utakmicu u Barceloni i već u 3. minuti Gabilondo ih je doveo u vodstvo. Do odmora vidjeli smo nekoliko prilika na obje strane, a Tamudo, na dodavanje Riere, je u 40. minuti zabio za 1:1.

U drugom dijelu dobre prilike za domaće promašili su Tamudo i Zabaleta, a gosti su zaprijetili preko Etxeberrie. Kada se očekivao posljednji sudački zvižduk Aitor Ocio vrlo nespretnom reakcijom prebacio je svog vratara i donio Espanyolu pobjedu.

Betis je konačno nekoga pobijedio. Zaragoza je vodila od 35. minute kada je D'Alessandro iz slobodnog udarca zabio za 0:1. Domaćin je pritiskao, ali nisu mogli probiti Cesara, no na kraju im se ipak sreća osmjehnula.

Mariano Pavone ušao je u igru u 74. minuti i zabio dva pogotka do kraja i preokrenuo susret. U 81. Edu ga je lijepo proigrao, a on se oslobodio svog čuvara i prebacio istrčalog Cesara. U zadnjoj minuti Xisco je nabacio, a Edu vratio loptu u gužvu gdje se najbolje snalazi Pavone i postavlja konačnih 2:1. Marko Babić ogledao je utakmicu s klupe za pričuve.

Real Madrid je u prekrasnoj utakmici uspio pobijediti, u Madridu tradicionalno nezgodnu, Mallorcu. Očekivano je Real poveo u 12. minuti kada je Robinho glavom zabio na centaršut Marcela. Neočekivano je bilo kada je samo minutu kasnije Mallorca izjednačila.

Ibagaza je lijepo proigrao Varelu koji lijevom nogom zabija u kut Casillasova gola. Real je odmah odgovorio - Robinho je sve sam napravio i doveo svoju momčad u novo vodstvo.

Prije odmora Mallorca je opet odgovorila. Varela ponovno zabija gol i rezultat na poluvremenu je Robinho - Varela 2:2. Pravi šok gledatelji u Madridu doživjeli su kada je u 58. minuti Guiza zabio za preokret i vodstvo gostiju 2:3.

Raul, koji se specijalizirao za vrlo vrijedne pogotke, u 63. minuti ponovno vraća stvari na početak na dodavanje, opet sjajnog, Robinha. Konačno rješenje utakmice vidjeli smo u 73. minuti kada je Van Nistelrooy zabio za 4:3. Recreativo je ostvario vrijednu pobjedu nad Osasunom pogotkom Martinsa u 70. minuti.

U zadnjoj utakmici večeri Villarreal je ugostio Sevillu i u sjajnoj utakmici uzeo sva tri boda. Franco je u 31. minuti doveo Žutu podmornicu u vodstvo, ali vodstvo je bilo kratkog vijeka. Samo nekoliko minuta kasnije Kanoute vratio je stvari na početak.

Prije odmora Sevilla je ostala s igračem manje jer je Daniel Alves prilično glupo dobio drugi žuti karton zbog namjernog igranja rukom. Iako se očekivalo kako će domaći pritisnuti s igračem više - gosti su poveli.

U 50. minuti Fabiano postavlja 1:2. Villarreal sve je više stiskao Andalužane i gol je visio u zraku sve do 68. minute kada je Franco ponovno zabio. Sve do 86. minute gosti su držali bod, a onda je Martinez izborio i realizirao jedanaesterac te tako postavio konačnih 3:2.

Primera, 14. kolo: Almeria - Atletico 0:0, Deportivo - Racing 0:1, Espanyol - Athletic Bilbao 2:1, Betis - Zaragoza 2:1, Recreativo 1:0, Valladolid - Levante 1:0, Real Madrid - Mallorca 4:3, Villarreal - Sevilla 3:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!