Tenis

ATP udovoljio Davidenku

Ivor Krapac • utorak, 13.11.2007.

Nakon upućene žalbe, Nikolaj Davidenko ipak neće morati platiti novčanu kaznu zarađenu zbog navodnog nedovoljnog zalaganja u dvoboju s Marinom Čilićem na prošlomjesečnom ATP turniru u St. Petersburgu. Pregled snimke tog meča donio je promjenu odluke, ATP je uvažio prigovor prvog ruskog "reketa"...

Podsjetimo, belgijski sudac u stolcu Jean-Philippe Dercq kaznio je Davidenka opomenom u trećem setu ogleda s Čilićem u osmini finala turnira u Rusiji nakon nekoliko uzastopnih dvostrukih pogrešaka, tvrdeći da se najbolji ruski tenisač jednostavno ne trudi dovoljno. Davidenko je izgubio taj meč s 1:6, 7:5 i 6:1, a dan nakon poraza dočekao je i ATP-evu kaznu od 2.000 $. No, ta odluka nije trajala dugo, tek nekoliko tjedana, do danas.

Ruski "broj jedan" je, tako, dočekao barem jednu dobru vijest nakon niza lošijih u drugoj polovici sezone. I dalje je pod svjetlima reflektora zbog afere sumnjivih uplata na ishod dvoboja s Martinom Vassallom Arguellom ovog ljeta u Sopotu, s predajom Argentincu u trećem setu u osmini finala toga turnira, a ni forma mu nije baš sjajna u posljednje vrijeme.

Vezane vijesti

Ovog se tjedna Davidenko pokušava vratiti na pravi put na Masters Cupu u Šangaju, no početak nije bio uspješan. U jučerašnjem prvom kolu Crvene skupine pobijedio ga je Andy Roddick.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!