Tenis

Davidenko novčano kažnjen

Ivor Krapac • petak, 26.10.2007.

Osim opomene suca u stolcu tijekom meča, Nikolaj Davidenko dobio je dodatnu kaznu zbog navodnog nezalaganja u jučerašnjem susretu s Marinom Čilićem u osmini finala St. Petersburga. Marin je slavio u tom meču uz uvjerljiv prolaz u odlučujućem setu...

Davidenko je posrnuo s 1:6, 7:5 i 6:1, a dan nakon meča još uvijek se vuku repovi. Razlog je opomena suca Jean-Philippea Dercqa zbog nedovoljnog zalaganja koju je Rus inkasirao u glatko izgubljenom posljednjem setu i koju su u ATP-u "pojačali" današnjom obaviješću da je Davidenko kažnjen i s 2.000 $ globe. Nije puno, ali je ipak novčana kazna.

Četvrti tenisač svijeta se, inače, nikako nije mogao pomiriti s onim što ga je snašlo, odluka suca Dercqa da ga optuži za nedovoljno zalaganje ostala mu je potpuno nerazumljiva: "Nisam mogao vjerovati da me pita o zalaganju, to je bilo šokantno... Kako je mogao pretpostaviti što se sa mnom događa? Bio sam toliko uzrujan da sam čak i zaplakao."

No, kako god se Davidenko osjećao i štogod mislio o opomeni koju mu je dodijelio sudac u stolcu, odluka ATP-a o novčanoj kazni daje za pravo Dercqu. Rus se sasvim sigurno nije nadao ovakvom uvodu u posljednja dva turnira sezone, Masters Series u pariškom Bercyju na kojem idućeg tjedna brani naslov, pa Masters Cup u Šangaju kojeg je već osigurao.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!