Nogomet

Barcelona sigurna, a Sevilla bez pobjede

Vedran Attias • utorak, 13.11.2007.

Barcelona je svoju prvu utakmicu u kupu došla odigrati u Alcoy protiv momčadi Alcoyana. Katalonci su upisali laganu pobjedu u utakmici kojom su dominirali, dok se Sevilla vraća kući bez pobjede...

Momčad Alcoyana igra Secunda Division B - Grupa 3 i vrijednost svih igrača zajedno procijenjena je na milijun eura. Momčad Barcelone skuplja je "samo" 313 puta. Katalonci su kod niželigaša doputovali bez Messija, Ronaldinha i Milita koji su se već priključili svojim reprezentacijama.

Od samog početka Barcelona je, očekivano, dominirala utakmicom. Vrlo aktivni Sylvinho već u 5. minuti odlično je prošao po strani, ali mladi Giovani nije se najbolje snašao. Iniesta je također bio vrlo razigran i baš su od njega počele iduće dvije šanse gostiju, ali nije bilo veće opasnosti za Emilija.

U 25. minuti gosti su poveli. Gudjohnsen je dodao Xaviju koji genijalnim potezom prosljeđuje loptu do Henryja koji lagano posprema loptu u mrežu. Barcelona je i nakon vodstva stiskala, ali do 42. minute nismo vidjeli veće prilike.

Pred kraj poluvremena Xavi i Gudjohnsen odigrali su lijepi dupli pas nakon kojeg je Islanđanin izbio sam pred vratara domaćih. Bio je dosta iskosa, ali se svejedno odlučio za udarac i lopta je pogodila drugu stativu. Njegov pokušaj nije razveselio Henryja koji je čekao na drugoj stativi kako bi loptu samo pospremio u mrežu.

Na odmoru je u svlačionici ostao Henry, a njegovo mjesto u napadu zauzeo je Bojan. Mladi napadač Španjolske odmah se našao u prilici. Xavi je izveo slobodni udarac točno na nogu Bojana koji sa samo tri metra prebacuju gol. Xavi je samo par minuta kasnije namjestio još jednog zicera Gudjohnsenu, ali on niti ovaj put ne uspijeva zatresti mrežu.

U 53. minuti loša vijest za Rijkaarda. Zbog ozljede, nakon brutalnog starta Carriona, igru je morao napustiti Giovani dos Santos i, sudeći po bolnom izrazu lica, ozljeda se ne čini bezazlenom. Mladi Meksikanac dobio je vrlo bolan udarac u lijevu nogu, čini se u koljeno, i u Barceloni će biti vrlo sretni ako ništa nije slomljeno jer zaista je izgledalo kao start "za zatvor", a najgore je što je igrač domaćih dobio samo žuti karton.

U 59. minuti još jednom je Bojan promašio nemoguće. Oleguer je lijepo nabacio s desne strane, a mladi napadač odlično je smirio loptu, ali opet iz velike blizine puca preko gola. Domaći su zaista igrali vrlo grubo i bilo je pitanje trenutka kada će ostati s igračem manje i to se dogodilo u 81. minuti kada je Baixauli nakon još jednog grubog starta isključen.

U 87. minuti penal za Barcelonu. Oleguer je nabacio s desne strane i lopta je pogodila nekog od domaćih u ruku. Gudjohnsen je izveo penal i poslao vratara u jednu, a loptu u drugu stranu, ali sudac je tražio ponavljanje jer su igrači ranije ušli u šesnaesterac. Islanđanin je promijenio stranu, ali nažalost za domaće, i vratar isto i tako je Barcelona povela 2:0. Do kraja su domaći ostali bez još jednog igrača kada je Carrion isključen nakon još jednog brutalnog starta i tako zasluženo dobio crveni karton kojeg je već puno prije trebao dobiti. Konačnih 3:0 postavio je Bojan Krkić pri kraju utakmice...

U drugoj utakmici Denia je ugostila Sevillu i uspjela ostvariti sjajan rezultat. Iako su gosti bili bolji u prvom dijelu, nisu imali neke veće prilike. U 76. minuti uspjeli su konačno zabiti gol kada je Jesus Navas lijepo prošao po desnoj strani i nabacio, a Chevanton odlično reagirao u sredini i poslao nogom loptu u druge rašlje.

Šok za Andalužane uslijedio je već u sljedećoj minuti. Domaći su izborili korner, a najviše je skočio Pablo Vidal i poslao loptu u mrežu. Do kraja smo vidjeli još po priliku na obje strane, ali pogodaka nije bilo i tako su igrači Denije uspjeli ostati neporaženi od aktualnih osvajača kupa Uefa.

Španjolski kup, prve utakmice: Alcoyano - Barcelona 0:3, Denia - Sevilla 1:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!