Košarka

Skupina C: Odlični Kasun i Ukić

Tomislav Globan • četvrtak, 15.11.2007.

Četvrto kolo Eurolige donijelo je napokon i prvo slavlje za Jasmina Repešu i Roka-Lenija Ukića. Njihova Lottomatica uvjerljivo je svladala najslabiju momčad skupine, njemački Brose Baskets. Mario Kasun odigrao je najbolju europsku utakmicu sezone, no njegova Barcelona u Ateni nije uspjela izbjeći poraz od europskog prvaka...

Panathinaikos - Barcelona 76:66

U OAKA Olimpijskoj dvorani u Ateni, Panathinaikos je svladao Barcelonu i zadržao stopostotan euroligaški učinak. Gosti iz Katalonije odlično su se držali većinu utakmice, na poluvrijeme otišli i s minimalnom prednošću, no u trećoj četvrtini nastupio je show Šarunasa Jasikevičiusa. Litavac je pogađao što god je zamislio i odveo europskog prvaka na plus devet (56:47) uoči posljednje dionice.

Slika 1 od 1.
Foto: EPA

Gosti se nisu predavali, u igri su ih držali večeras odlični Kasun i Slovenac Lakovič, no koš i dodatno bacanje Tsartarisa tri minute prije kraja za +7 Grka prelomilo je utakmicu. Pao je predvodio Dimitrios Diamantidis s 15 poena, sedam skokova, pet ukradenih lopti i tri blokade (valorizacija 24). No Diamant nije i najbolji strijelac utakmice. Ta titula pripada našem Mariju Kasunu koji je u pola sata na parketu ubacio 16 poena (šut 7/13) uz šest skokova. U redovima pobjednika, Andrija Žižić odigrao je standardnih 13 minuta i upisao četiri koša. Europski prvak nakon četiri kola tako i dalje dijeli prvo mjesto s Realom iz Madrida koji u idućem kolu gostuje u Barceloni.

Lottomatica Roma - Brose Baskets 81:57

Dvoboj Rome i Bamberga nosio je sa sobom imperativ pobjede za obje ekipe jer su i Talijani i Nijemci u prva tri kola upisali jednako toliko poraza. Na kraju je deblji kraj izvukla momčad Dirka Bauermanna te ih nakon uvjerljivog poraza u Rimu očekuje "nemoguća misija" žele li plasman među 16 najboljih europskih sastava. Klub Jasmina Repeše od prve je četvrtine preuzeo "uzde" igre i onemogućio bilo kakvo iznenađenje. Rominih +9 nakon prve, +16 nakon druge četvrtine te +24 na kraju utakmice dovoljno govori o kakvom se jednosmjernom dvoboju radilo.

Iako s tek 50% šuta (6/12, trica 3/4), Roko-Leni Ukić bio je najbolji u redovima domaćih. Mladi Splićanin ubacio je 15 poena uz čak četiri ukradene lopte te tri asistencije. Vrlo dobru utakmicu odigrao je i Islanđanin Jon Steffanson te Erazem Lorbek koji je s 11 skokova dominirao reketom. Brose Baskets najneefikasnija je momčad Eurolige koja u prosjeku postiže tek 57 poena po utakmici pa ni ne čudi da im je nakon četiri kola omjer pobjeda i poraza - 0:4.

Euroliga - Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Real Madrid75:64Partizan
Chorale Roanne90:97Fenerbahçe
Virtus Roma81:57Brose Baskets
Panathinaikos76:66Barcelona
1Panathinaikos 122+122
2Real Madrid 113+122
3Barcelona 95+91
4Partizan 68-3
5Virtus Roma 68-25
6Fenerbahçe 68-26
7Chorale Roanne 410-120
8Brose Baskets 212-161

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!