Košarka

Skupina C: Turcima bodovi, Real uvjerljiv

Sanja Čalić • srijeda, 14.11.2007.

Momčad Roannea vrlo je dobro otvorila susret protiv Fenerbahčea, no Turci su nakon toga preuzeli stvari u svoje ruke te došli do pobjede na gostovanju u Francuskoj. U drugoj je utakmici Real od samog početka suvereno vladao parketom te zasluženo došao do bodova protiv Partizana…

Iako su gosti protiv Roannea poveli na samom početku susreta (3:4), to je bilo jedino vodstvo u kojem su se našli do kraja prvog poluvremena. Roanne je ubrzo poenima ponovno briljantnog Salyersa prešao u vodstvo koje su Francuzi zadržali sve do kraja prve četvrtine. Prednost od devet poena nastavili su povećavati i u drugoj četvrtini, a njihova je dominacija na parketu u jednom trenutku rezultirala i sa zalihom od plus šesnaest poena (46:30). Ipak, u tom trenutku kao da su pomalo zastali što je Fenerbahče itekako iskoristio.

Ogromnu seriju koju su predvodili Vidmar i Solomon od 19:8 napravili su igrači Fenerbahčea te se tako prije odmora približili Francuzima na samo tri poena razlike. Nastavak je donio vrlo izjednačenu igru, a Fenerbahče je čak u 25. minuti košem Whitea došao i do minimalnog vodstva (58:59), no ono je potrajalo samo do sljedećeg napada Francuza. Mnogo bolja igra Fenerbahčea u drugom dijelu, te bolja učinkovitost na šutu za dva poena odrazili su se i na rezultat koji je pred kraj treće četvrtine prešao u njihovu korist.

U završnoj su dionici Turci brižno čuvali teško stečeno vodstvo, iako je momčad Roannea još uvijek bila u igri, ponajprije zahvaljujući svom večeras najboljem igraču Salyersu. Svojim su se koševima u posljednjoj četvrtini Solomunu priključili i Savas i Erden, te je Fenerbahče mirno priveo utakmicu kraju konačnim rezultatom 90:97.

Uvjerljivo najučinkovitiji igrač susreta bio je Salyers čijih čak 40 poena nije pomoglo Roanneu da dođe do pobjede. Osim njega, u redovima francuske momčadi vrlo je dobro odigrao i Hess koji je uz 22 poena upisao i devet skokova. U protivničkoj momčadi najviše je koševa ubacio Solomon, njih 23, dok su svaki po 12 postigli Turkcan, Savas i Kaan.

Od prvog sučevog zvižduka igrači Real Madrida dali su do znanja Partizanu tko će voditi glavnu riječ na parketu. Madrižani su tijekom prvog dijela kontrolirali utakmicu, a serijom 15:4 došli su i do velike prednosti. S druge strane, mnogo promašenih šuteva ostavilo je Partizan na kraju prve četvrtine na tek 11 postignutih poena, a njihov je, u nekoliko zadnjih utakmica, ponajbolji igrač Nikola Peković zabio tek dva.

Ista priča nastavila se i u drugoj dionici utakmice, Real je igrao bolje, no propustio je mnogo prilika da već tada riješi pitanje pobjednika. Ipak, poluvrijeme je završilo prednošću Španjolaca od 12 poena (33:21). Madrižani su drugi dio započeli u istom ritmu, a igrači Partizana nisu uspijevali dokučiti način na koji da zaustave ponajboljeg igrača Reala večeras Reyesa. Njihovom je lošijem rezultatu zasigurno u prilog išla i činjenica da su imali vrlo loš šut za tri poena, tek 14%, za razliku od svojih domaćina.

Kako se utakmica približavala kraju, prednost momčadi Reala je malo pomalo sve više rasla, da bi u 34. minuti dosegla i 20 poena razlike. No tada su Kecman i Palacio krenuli u akciju spašavanja Partizanovog obraza, te su Beograđani u 39. minuti došli na zaostatak od svega šest poena (66:60). No snage za preokret ipak nije bilo, a utakmicu su svojim koševima zaključili Lopez i Mumbru za zasluženu pobjedu Reala rezultatom 75:64. Najbolji strijelac utakmice bio je Palacio s 24 postignuta koša, dok je u pobjedničkoj momčadi najviše poena ubacio Bullock, njih 15.

Euroliga, skupina C, četvrto kolo: Chorale Roanne – Fenerbahče Ulker 90:97, Real Madrid – Partizan Igokea 75:64.

Euroliga - Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Real Madrid75:64Partizan
Chorale Roanne90:97Fenerbahçe
Virtus Roma81:57Brose Baskets
Panathinaikos76:66Barcelona
1Panathinaikos 122+122
2Real Madrid 113+122
3Barcelona 95+91
4Partizan 68-3
5Virtus Roma 68-25
6Fenerbahçe 68-26
7Chorale Roanne 410-120
8Brose Baskets 212-161

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!