Nogomet

Bilić: "Jedva čekam London!"

Tomislav Pacak • subota, 17.11.2007.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, Slaven Bilić, nije bio nesretan prezentacijom svojih igrača u Skopju, premda je po prvi puta za njegova mandata Hrvatska poražena. Bilić sigurno nije osoba koja traži isprike, ali katastrofalni travnjak izbornik nije mogao zaobići..

U izjavi za RTL televiju neposredno nakon utakmice, Bilić nije htio komentirati cijeli svoj mandat već ovu utakmicu: "Vjerujte mi da je i Rusija pobijedila ja ne bih imao što zamjeriti igračima osim čestitati im na trci i zlaganju. Ovo nije bio nogomet. Čak ne bih rekao da se tu Makedonija bolje snašla, oni su zabili dva gola iz dva udarca, i to u periodu gdje smo bili bolji suparnik. Sretan sam što smo se plasirali, pokazalo se da poštenje pobjeđuje, svaka čast Izraelu na pobjedi."

Izbornik je priznao da nije bio za odigravanje utakmice pod ovakvim uvjetima: "Ja nisam htio da se utakmica igra, ali bio je pritisak od Uefe i Makedonaca da se igra. Ovo su bili nenogometni uvjeti što nama apsolutno ne odgovara, ali ponosan sam na igrače i gledajući ovu utakmicu, a posebno cijele kvalifikacije."

Bilić je odbacio svaku priču o mogućem opuštanju Hrvatske u drugom poluvremenu, premda je jasno da koncentracija više nije bila maksimalna: "Nema opuštanja... Netko će misliti da smo se mi opustili; nismo, do 1:0 mi smo bili bliže golu, premda ni mi nismo mogli igrati. Nema kod nas opuštanja, ni na treningu, ni na prijateljskoj utakmici, a kamoli na Wembleyju.

Izbornik je nekoliko minuta kasnije s izjavama nastavio za drugu televiziju, HTV: "Nisam smrknut, ali nije mi drago što smo izgubili utakmicu, nije drago ni igračima. Na poluvremenu smo bili veseli, ali na kraju ipak malo nezadovoljni i frustrirani. Čestitao bih Makedoncima, posebno njihovoj publici na fer domaćinstvu. Po važnosti je ovo bio najteži susret moje trenerske karijere, ja sam se borio da se ovdje ne igra jer nije bilo u redu da se igra na travnjaku koji nema veze s nogometom. Morali smo prihvatiti odluku suca, ali vjerujte da je i Rusija pobijedila ne bih mogao ništa prigovoriti našim igračima. " Nisu izostale čestitke poštenim Izraelcima: "Drago mi je što je Izrael pokazao put prema kojem svi sportaši trebaju težiti, dakle prema poštenju. Mi se nismo opustili, odlučili smo malo riskirati i pokušati pobijediti i baš mi je žao što smo u periodu kad smo dominirali oni zabili gol. Čestitao bih igračima na herojskoj borbi."

Još jednom je izborio ponovio da je ovo bila najteža skupina u kvalifikacijama: "Niti jedna grupa u kvalifikacijama nema ovako kvalitetne četvrte i pete reprezentacije. Mi smo zaslužili da se i ranije plasiramo, ovako je možda malo slađe."

London? "Mi ćemo dati sve od sebe u Londonu. Ako ja čestitam Izraelcima na poštenju, onda bi bilo glupo da mi ne odigramo maksimalno tamo. Večeras ćemo malo proslaviti, no učinit ćemo sve da u srijedu pružimo odličnu partiju i da hrvatski narod na nas bude ponosan."

Englezi? "Goran Vučević će nas obavijestiti o Englezima.. Imaju dosta ozljeda, bez obzira na široku bazu to su veliki udarci za njih." Bilić se tada konačno nasmiješio i rekao: "Ma bit će pun stadion, jedva čekam!"

Svoje mišljenje o utakmici za HTV je dao i Aljoša Asanović: "Težak teren, kaljuža... Došli smo ovdje pobijediti, dobili smo gol za vrijeme naše dominacije, žao mi je zbog poraza. No, znate kakve su emocije kad dobijete rezultat koji je nama odgovarao, bili smo presretni. Htjeli smo dobiti, ali eto ovako je ispalo."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!