Košarka

Skupina C: Žižić briljirao, Ukić vrlo dobar u porazu

Sanja Čalić • četvrtak, 22.11.2007.

U skupini C Eurolige sjajne su partije pružila dvojica naših igrača. Andrija Žižić bio je najbolji igrač na terenu u dvoboju Roannea i Panathinaikosa, dok je Roko-Leni Ukić također imao zapažen nastup iako je njegova Lottomatica zabilježila poraz u Pioniru...

Vrlo izjednačena borba vodila se između Partizana i Lottomatice u prvoj četvrtini utakmice. Od samog početka igralo se koš za košem, a u takvoj su igri predvodnici bili Peković s jedne i Ukić s druge strane. Najviše što se jedna momčad uspjela odvojiti bilo je tri poena razlike koje je Lottomatica ostvarila koševima Hawkinsa (11:14), a potom i Ukića (13:16). I nastavak je započeo u istom ritmu, no tada su se razigrali Palacio i Veličković te je Partizan napravio seriju od 10:2 kojom je u 16. minuti došao do najveće prednosti do tada (41:32).

Lottomatica se ipak vrlo brzo vratila u igru te je, predvođena vrlo raspoloženim Lorbekom, pred kraj poluvremena prešla i u vodstvo (50:51). No ono nije dugo potrajalo i Partizan je na odmor ipak otišao s rezultatom na svojoj strani (54:51). I u trećoj četvrtini uslijedio je sličan scenarij. Partizan je nakon izjednačene igre došao do osam poena prednosti, no Lottomatica se ponovno pred samu završnicu potpuno rezultatski približila koševima Stefanssona iz slobodnih bacanja (72:70).

Pokušavajući uloviti priključak Lottomatica je očito iscrpila snage za preokret, iako je nekoliko puta bila blizu rezultatskog egala. Igrači Partizana gotovo su sami sebi stvorili dodatnu opasnost kada su pri vodstvu od 86:81 promašili tri od šest slobodnih bacanja, no na kraju su ipak uspjeli doći do novih bodova (91:86).

Iako su u gotovo svim elementima igre Partizan i Lottomatica bili vrlo izjednačeni, Beograđani su mnogo bolji bili u skakačkom dijelu (34 skoka), gdje su dominirali i njihovi najbolji strijelci Peković (21 poen, osam skokova) i Veličković (16 poena, deset skokova). U redovima Lottomatice istaknuli su se Stefansson sa 17 te Hawkins s 16 poena. Ukić je uz dva skoka i jednu asistenciju postigao i 15 poena (uz šut 5/12) u 31 minutu provedenu u igri.

Roanne je koševima Salyersa, Rusha i Hessa vrlo dobro otvorila utakmicu, no Grci su vrlo brzo povezali svoje redove te košem Winstona u drugoj minuti došli u prednost (7:8) koju su održali i povećavali sve do kraja prve četvrtine (22:29). Francuzi su se ipak uspjeli na početku druge četvrtine vratiti u igru kad su poenima jednog od svojih najboljih igrača Salyersa došli na samo pola koša zaostatka (28:29). No, tada je Žižić sa svojih šest uzastopnih koševa pokrenuo veliku seriju Panathinaikosa.

Potpuna nemoć Francuza pred grčkim strojem i u obrani i u napadu rezultirala je ogromnom serijom od 19:1 koju su tri minute predvodili Žižić i Dikoudis, te je Panathinaikos na poluvremenu imao čak 22 poena prednosti na svojoj strani (39:61). Utakmica je u tom trenutku već gotovo bila riješena, a potvrda toga uslijedila je u nastavku.

Hess, Badiane i Salyers nastavili su se truditi smanjiti veliku prednost koju su Grci stekli, no ona je ipak bila nedostižna za francuske prvake. Štoviše, igrači Panathinaikosa još su je i povećali, te je ona u jednom trenutku porasla na čak 38 poena razlike (69:107). Grci su već imali utakmicu u rukama, što je njihovom treneru poslužilo kao prilika da u igru uvede i igrače koji nisu imali toliko veliku minutažu dosad. Gosti su u svim segmentima igre imali apsolutnu dominaciju, te je već sedam minuta prije kraja susreta Panathinaikos košem Hatzivrettasa došao i do stotog poena, čime je i u petom kolu održao svoju nepobjedivost (83:123).

U ovom je susretu briljirao Andrija Žižić koji je u 23 minute uz stopostotni šut (10/10) ubacio 26 poena te upisao dva skoka i pet izborenih prekršaja. U francuskoj su pak momčadi vodeći igrači bili Salyers sa 17 poena te Pellin i Rush s 11.

Euroliga, skupina C, peto kolo: Partizan Igokea – Lottomatica Roma 91:86, Chorale Roanne – Panathinaikos 83:123.

Euroliga - Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Partizan91:86Virtus Roma
Chorale Roanne83:123Panathinaikos
Barcelona73:62Real Madrid
Fenerbahçe79:77Brose Baskets
1Panathinaikos 122+122
2Real Madrid 113+122
3Barcelona 95+91
4Partizan 68-3
5Virtus Roma 68-25
6Fenerbahçe 68-26
7Chorale Roanne 410-120
8Brose Baskets 212-161

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!