Košarka

Skupina C: Brose Baskets bez bodova, Barca prekinula nepobjedivost Reala

Sanja Čalić • četvrtak, 22.11.2007.

Fenerbahče je na svom parketu u vrlo dramatičnoj završnici uspio Brose Basketse ostaviti bez ijednog boda, dok je u španjolskom dvoboju Barcelona prekinula veliki pobjednički niz Real Madrida…

Brose Basketsi ni nakon pet odigranih kola nisu uspjeli ostvariti pobjedu, iako su joj i u današnjem susretu protiv Fenerbahčea bili iznimno blizu. Turci su se na samom početku prve četvrtine poenima vrlo razigranih Solomona i Onana odvojili na osam razlike (14:6), ali nekoliko uzastopno promašenih šuteva domaćina iskoristili su Okulaja i Hamann vrativši Brose Baskets natrag u igru (23:20).

Gotovo se dvije minute u drugoj dionici igralo bez koša na ijednoj strani, no led je probio Ensminger izjednačivši rezultat na semaforu (25:25). Do odlaska na odmor igralo se vrlo izjednačeno, a promašaj za tri poena Solomona kapitalizirao je Okulaja i tako momčad iz Bamberga doveo u vodstvo (32:36). Treću su četvrtinu okarakterizirale izmjene u vodstvu, budući da niti jedna momčad nije uspijevala dovoljno odmaknuti onoj drugoj. Pred ulazak u završnicu tricu je pogodio Fenn, te su uz još dva slobodna bacanja Ensmingera Brose Basketsi u posljednju četvrtinu ušli s prednošću na svojoj strani (50:54).

Gosti su svoju prednost vrlo dobro čuvali sve do trenutka kada je na scenu ponovno stupio Solomon te Fenerbahčeu donio preokret (69:68). Iako je Okulaja u dramatičnoj završnici održavao svojim poenima Brose Basketse na životu, pobjeda je nakon precizno izvedenih slobodnih bacanja Solomona i Fenna pripala Fenerbahčeu (79:77), a Nijemcima su prvi bodovi ponovno za dlaku izmakli iz ruku. Predvodnik Turaka u važnoj pobjedi bio je Solomon s 21 poenom, dok je tek pola koša manje u protivničkim redovima imao Okulaja.

Veliki španjolski derbi između Barcelone i Real Madrida započeo je u znaku Jake Lakoviča koji je bio glavni akter velike serije 13:4 kojom su Katalonci dočekali svoje goste. Mnogo promašenih šuteva Reala te dobro odigrana obrane Barcelone rezultirala su velikim vodstvom domaćina od čak 22:7. Real je, doduše, do kraja prve četvrtine uspio smanjiti prednost na 11 poena (24:13), no Barcelona je dominirala parketom.

To je potvrdila i u drugoj dionici kada je serijom 8:0 povećala svoju prednost na 19 razlike (34:15), dok je dotad jedina svjetlija točka u Realovom blijedom izdanju bio Louis Bullock. Barcini su igrači pogađali gotovo sve što im se pružilo, no pred kraj prvog poluvremena (48:36) počela se nazirati igra Madrižana. Limitirali su Barcelonin šut, te su domaćini u nastavku uspjeli ubaciti tek šest poena, a Real je na kraju treće dionice u potpunosti dostigao njihovu prednost koševima Mumbrua (54:51).

Sedam minuta prije kraja utakmice Madrižani su prvi put od početka utakmice imali prednost u svojim rukama (56:59), no tada su potpuno stali. U velikom naletu Barcelona je zahvaljujući Lakoviču i Ackerunapravila seriju od 15:0 u kojoj igrači Reala čak šest minuta nisu uspjeli ubaciti loptu u koš. Barcelona je potpuno zasluženo slavila u ovom susretu (73:62) i time prekinula Realovu nepobjedivost u dosadašnjem tijeku Eurolige. Najučinkovitiji igrači utakmice bili su Reyes sa 16 poena i Lakovič sa 14. Naš reprezentativac Mario Kasun nije imao prezapažen učinak, u 17 minuta provedenih u igri postigao je šest poena i upisao dva skoka.

Euroliga, skupina C, peto kolo: Fenerbahče Ulker – Brose Baskets 79:77, AXA FC Barcelona – Real Madrid 73:62

Euroliga - Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Partizan91:86Virtus Roma
Chorale Roanne83:123Panathinaikos
Barcelona73:62Real Madrid
Fenerbahçe79:77Brose Baskets
1Panathinaikos 122+122
2Real Madrid 113+122
3Barcelona 95+91
4Partizan 68-3
5Virtus Roma 68-25
6Fenerbahçe 68-26
7Chorale Roanne 410-120
8Brose Baskets 212-161

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!