Rukomet

Intenzivne pripreme na vrhuncu

Goran Markuš • ponedjeljak, 26.11.2007.

Pripreme ženske rukometne reprezentacije za nadolazeće svjetsko prvenstvo na samom su vrhuncu. U Poreču je održana i pripremna utakmica A reprezentacije Hrvatske i Slovenije, dok je B momčad startala pobjedom na "Trofeju Karpata" u rumunjskom Cluju...

Pripreme naše reprezentacije kreću se u najavljenom smjeru. Treninzi se odvijaju dva puta na dan, utakmice i analize suparnica u grupi intenzivno se provode. Sve novosti u svezi protivnica pomno se prate i komentiraju.

Pobjedom 40:29 nad Slovenijom naša reprezentacija je usrećila oko 300 prisutnih gledatelja. Nakon 60 minuta regularnog dijela utakmice odigrano je i dodatnih 15 minuta koje je naša ekipa također dobila, rezultatom 5:1. Josip Šojat naglašava kako je došao do korisnih povratnih informacija koje će mu pomoći u organizaciji daljnjih pripremama za nadolazeću svjetsku smotru.

Dok se A momčad pripremala u Poreču, B reprezentacija startala je na "Trofeju Karpata" pobjedom od 27:24 nad odličnom mladom ekipom Španjolske. Nakon -2 u prvom poluvremenu naše cure su posložile redove te upisale prva dva boda na turniru. Hrvatska B reprezentacija sutra će biti ponovno bačena u vatru protiv A selekcije Rumunjske.

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Najveća vijest ovih dana je ipak i najžalosnija. Naime, Josip Šojat poručuje kako su sve manje šanse da će nastupiti naša ponajbolja reprezentativka Maida Arslanagić: "Sa Maidom sam razgovarao i radi se o dosta ozbiljnoj ozljedi te mislim da nisu baš realne šanse da ona igra u Francuskoj".

Trener Šojat je već ranije upozorio na mogućnost ovakvog raspleta, no poručuje kako naša reprezentacija ne ovisi o niti jednoj pojedinki već je njihova snaga u momčadi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!