Ostali sportovi

NFL: Cowboysi isplivali na vrh konferencije

Mario Majdić Natrlin • petak, 30.11.2007.

Rijetko se u NFL-u u trinaestom tjednu viđaju dvoboji dviju momčadi sa omjerima 10-1 (zadnji put 1990 u dvoboju Giantsa i 49'ersa). Upravo se to dogodilo sinoć u Dallasu na Texas stadionu u utakmici između domaćina Cowboysa i ove sezone odličnih Green Bay Packersa koji su se izravno sukobili za vodstvo u konferenciji NFC...

Kroz utakmicu se protezalo mnogo zanimljivih dvoboja počevši od QB-a Tonyja Romoa i već živuće i aktivne legende Bretta Favrea koji, usprkos već briljantnoj karijeri, ove godine igra jednu od najboljih sezona. Ipak, njih dvojica će igrati protiv obrana, a ne direktno jedan protiv drugoga, kao što je slučaj u dvoboju Terrella Owensa i odličnog cornerbacka Ala Harrisa. Također je bilo zanimljivo vidjeti hoće li napadačka linija Cowboysa uspjeti zaustaviti odličnog DE-a Aarona Kampmana koji je ove sezone 11 puta rušio QB-e, i hoće li Kampman uspjeti zgrabiti jeguljastog Tonyja Romoa koji je do sada uz vještu improvizaciju uspijevao bježati protivničkim obranama.

Utakmica je započela razmjenom field goalova mladih kickera. Prvo je Mason Crosby zabio za vodstvo Green Baya, a zatim je dva za redom pogodio Nick Folk. Nakon što je Favre presječen (K. Hamlin), Romo i WR Patrick Crayton se povezuju za polaganje od tri yarda i vodstvo Dallasa 13:3. Početkom sezone velik je pritisak bio na leđima Favrea koji je, zbog gotovo nepostojećeg probijačkog napada bio prisiljen bacati loptu i preko 40 puta po utakmici. Ipak je trenerski tim Packersa pod vodstvom head coacha Mikea McCarthyja počeo slagati mozaik u kojem se probijač Ryan Grant odlično snašao i probijanje je počelo funkcionirati. Funkcioniralo je i sinoć, pogotovo krajem prve četvrtine kada se Grant probio i pretrčao 62 yarda za touchdown.

Napad Cowboysa funkcionira odlično i početkom druge četvrtine povećavaju vodstvo dodavanjem Romoa do Anthonyja Fassana. Šok za Packerse događa se nakon što je Favre presječen drugi puta (T. Newman), ali i ozlijeđen (rame i lakat) dok je bacao loptu. Favre odlazi sa terena i zamjenjuje ga Aaron Rodgers. Ta presječena lopta je odlična prilika domaćinima da povećaju vodstvo što i čine još jednim TD dodavanjem Romoa, ovog puta za Owensa. Rodgers odlično zamjenjuje Favrea (koji je do ozlijede upisao 5/14 uz dvije presječena lopte) i uz veliku pomoć WR Grega Jenningsa (pet uhvaćenih lopti za 87 yarda i TD) koji je nezaustavljiv nakon što uhvati loptu, Packersi postižu važan TD (Jennings na dodavanje Rogersa od 11 yardi) koji ih drži u utakmici.

U trećoj četvrtini Packersi još smanjuju vodstvo utrčavanjem Granta nakon dugačkog napada, što ih dovodi do rezultat 27:24. Cowboysi ipak nastavljaju napadati i dolaze duboko u područje Packersa. Romo pronalazi Owensa kojem se lopta odbije od ruku i završi kod Ala Harrisa i Green Bay se obranom održava u utakmici. Ali u idućem napadu Cowboysa Romo baca dugačko dodavanje prema WR Austinu kojeg čuva CB Williams i suci dosuđuju pass interference (ometanje dodavanja), što Cowboyse pomiče 42 yarda i dovodi svega nekoliko yardi od TD linije, što završava drugim TD-om Craytona i četvrtog Romoa (19/30 za 309 yardi).

Packersi se nakon toga nisu više mogli vratiti, ubilježili su još jedan FG, ali to je bilo sve. Krajnji je rezultat bio 37:27. Nedostatak Favrea, kojeg je Rodgers dostojno zamijenio (18/26, 201 yard i TD) i ozlijede CB-a Woodsona (kojeg je zamijenio Williams na kojem je dosuđen kontroverzni PI) pokazale su se ipak previše protiv veoma snažnih Cowboysa. Terrell Owens je odigrao odlično uhvativši sedam dodavanja za visokih 156 yardi i TD.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!