Rukomet

Kavran: "Cure moraju eksplodirati"

Ivana Strahija • nedjelja, 02.12.2007.

U nedjelju počinje Svjetsko prvenstvo za žene, koje našim rukometašicama može donijeti slavu, ali i mogućnost odlaska na Olimpijske igre. Šojatove su djevojke spremne, spremnije ne mogu biti, a nama ostaje da se zavalimo i uživamo u najboljem svjetskom rukometu.

Naša mlada selekcija naporno je trenirala u protekla dva tjedna, pod budnim su okom Josipa Šojata hrvatske rukometašice u Poreču dale sve od sebe da u Francusku otputuju što spremnije. Kako kažu izvori u stručnom stožeru, svaka reprezentativka je 'nabrijana' do kraja, a vlada uvjerenje da je plasman u sam vrh sasvim realna mogućnost.

Hrvatska reprezentacija

Vratarke: Jelena Grubišić, Ana Križanac, Ivana Jelčić
Vanjske: Petra Starček, Svitlana Pasičnik, Andrea Penezić, Kristina Franić, Miranda Tatari, Lidija Horvat, Ivana Lovrić
Pivoti: Vesna Milanović Litre, Božica Palčić
Krila: Maja Zebić, Nikica Pušić (L), Dijana Golubić, Anita Gaće (D)
Izbornik: Josip Šojat

Velike nade za žensku reprezentaciju ima i čelni čovjek hrvatskog rukometa, Željko Kavran: "Imamo kontinuitet, bili smo na svjetskom, pa na europskom prvenstvu, i Hrvatski je rukometni savez iznimno zadovoljan napretkom ženske reprezentacije. Ekipa je jako mlada, u prosjeku djevojke imaju 22 godine, no već su iskusne, s puno velikih utakmica iza sebe."

Kavran otkriva da je Hrvaticama cilj ući u četvrtfinale, ali da su želje još veće od toga: "Naš je cilj plasirati se direktno na kvalifikacije za Olimpijske igre, za to moramo uzeti jedno od prvih sedam mjesta. No, svi misle da za više od toga nema šanse, a ja kažem da ima, ta mladost mora eksplodirati", odlučan je Kavran, uvjeren da će Hrvatice iznenaditi svjetsku rukometnu javnost.

Svjetsko prvenstvo počinje u šest skupina, naše će djevojke igrati u skupini A, uz Francuskinje, Kazahstanke i Argetinke. Razigravanje traje tri dana, potom prve dvije ekipe odlaze u glavnu rundu, a treće i četvrte ekipe odlaze u utješni President's Cup.

Razigravanje po grupama

2. 12. 17,00 HRV – KAZ
3. 12. 18,30 HRV – ARG
4. 12. 20,30 HRV – FRA

U glavnom turniru Svjetskog prvenstva igrat će se u dvije grupe, M1 sadržavat će najbolje ekipe grupa A, B i C, dok će u M2 prve dvije ekipe iz grupa D, E i F. U četvrtfinale prolaze po četiri najbolje plasirane ekipe.

Sve o skupinama Svjetskog rukometnog prvenstva u Francuskoj saznajte u tekstovima s desne strane.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!