Rukomet

Skupina C: Vjerovali ili ne...

Goran Markuš • ponedjeljak, 03.12.2007.

Odlične Angolke su sigurnom pobjedom nad već izmorenom Austrijom stigle do prve pobjede na svjetskom prvenstvu i nadomak su prolaza u slijedeći krug natjecanja. Dominikanska Republika poslužila je kao uzlazna pista za odličnu reprezentaciju Norveške...

Sam početak utakmice najavio je ponovnu nesigurnost Norvežanki nakon jučerašnje prilično neuvjerljive pobjede protiv Angole. Nakon početnih 3:3 Norvežanke zaključuju kako je dosta "igrica" te preuzimaju inicijativu na terenu i do kraja poluvremena odlaze na zasluženih +9 razlike.

Iako je Suleydi Suarez ponovno skupila solidnih 13 obrana, Norvežanke su do druge pobjede na svjetskom prvenstvu stigle zabivši 42 pogotka, što svakako nije malo. Dok je samo šest Dominikanki uspjelo pogoditi mrežu protivnica, isto to je pošlo za rukom čak 11 Norvežanki, a najuspješnija sa sedam pogotka bila je Vigdis Harsaker.

Timska igra reprezentacije Angole dovela ih je do prve pobjede na ovom svjetskom prvenstvu. Već na samom početku utakmice Angolke odlaze na +4 razlike koju održavaju do kraja poluvremena.

Iako su mnogi očekivali povratak Austrijanki u drugom poluvremenu, impresivna obrana Angole pokazala se nepremostivom zaprekom. Reprezentacija Austrije tako je završila utakmicu sa vrlo loša 22 pogotka uz mizernih 36 posto realiziranih šuteva, u potpunosti zasjenjena veličanstvenom timskom igrom Angolki koje sa zvukom sirene pogađaju mrežu za konačnih +11 razlike.

Uz odličnu Marcelinu Kialu, koja se sa 9 pogodaka ponovno okitila titulom najboljeg strijelca utakmice, proradila je i sve bolja Ilda Bengue te sa osam pogodaka uz 100-postotni učinak opravdano ponijela priznanje najzaslužnije reprezentativke za pobjedu svoje ekipe.

Svjetsko prvenstvo za žene, skupina C: Dominikanska Republika - Norveška 19:42 (9:18), Angola - Austrija 33:22 (16:11)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!