Rukomet

Skupina A: I Francuskinje na 4 boda

Ivana Strahija • utorak, 04.12.2007.

Francuska reprezentacija protiv Kazahstanki nije bila ništa bolja od Hrvatske, no ubilježivši pobjedu ostala je na prvom mjestu ljestvice skupine A. Domaća vrsta malo se čuvala za sutrašnju tekmu protiv ljutih protivnica iz Hrvatske.

Izgleda da će Kazahstan svoju kvalitetu moći pokazati tek u President's Cupu, u prva dva susreta jednostavno se namjerio na preteške protivnike. A ima jako dobrih pojedinki, od vratarke Ajtenove do iznimno precizne Jegunove, čiji je šut pogodio pravo mjesto u šest od sedam pokušaja.

No, Francuskinje su, doduše oprezno, malo po malo povećavale razliku. U 9. minuti imaju +3, u 30. su na pet pogodaka viška, dok u drugom dijelu susreta iskorištavaju dekoncentraciju Kazahstana i guraju sve do finalnih +11.

I za francusku su reprezentaciju danas zaigrale mlađe cure, pa je razumljivo svega 14 posto prolaznosti šuta mlade Ayglon, ili pak njene tek osamnaestogodišnje suigračice Pineau.

Već je danas započelo uzbuđenje oko sutrašnjeg meča, a ulaznice za Palais des Sports su po objavama organizatora već rasprodane. To je i najbolja najava dvoboja koji će odrediti koja od dviju reprezentacija sa sobom u drugi krug nosi dva boda.

Svjetsko prvenstvo za žene, skupina A: Francuska – Kazahstan 31:20 (17:12)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!