Rukomet

Skupina D: Sve po planu

Branko Barić • utorak, 04.12.2007.

Kao što se i očekivalo, Rumunjska i Poljska već su nakon dva kola osigurale prolaz u drugi krug Svjetskog prvenstva. Rumunjke su odradile lagani šuterski trening protiv Tunižanki, a ni Poljakinje nisu dopustile iznenađenje u susretu s reprezentacijom Kine...

Nakon jučerašnjih muka s Kineskinjama, Rumunjke su sve svoje frustracije iskalile na nedoraslim Tunižankama. Izabranice Bogoslava Perića držale su se do 11:9, no srebrne s posljednjeg Svjetskog prvenstva tada serijom pogodaka odlaze na 16:9, nakon čega se više ne osvrću natrag. Agresivnom igrom i brojnim kontranapadima Rumunjke su izluđivale vratarke Tunisa koje su zajedno skupile tek sedam obrana. U konačnih 39:21 Ramona Maier je sudjelovala s devet pogodaka iz deset pokušaja i time je priskrbila titulu najbolje igračice susreta.

Poljakinje nisu dopustile Kineskinjama da ozbiljnije zaprijete kao što su u prvom susretu zaprijetile Rumunjkama. Već u startu su im dale do znanja tko je gazda u ovom susretu i nakon 12 minuta igre na semaforu je stajalo 8:3. Tu prednost izabranice Zenona Lakomyja znalački su čuvale do samog kraja, pa Kineskinjama nije preostalo drugo nego da se pomire i s drugim porazom u dva dana, ovog puta rezultatom 27:20.

Karolina Kudlacz sa sedam i Dorota Malczewska sa šest pogodaka predvodile su pobjedničku ekipu, a treba istaknuti i sjajnu vratarku Magdalenu Chemicz koja je skupila čak 20 obrana. Wang i Liu postigle su po pet pogodaka na drugoj strani.

Poljska i Rumunjska će u međusobnom ogledu u utorak riješiti pitanje pobjednika skupine D, dok će do prvih, počasnih bodova pokušati stići Kina i Tunis.

Svjetsko prvenstvo za žene, skupina D: Kina – Poljska 20:27 (10:15), Rumunjska – Tunis 39:21 (17:11)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!