Vodeni sportovi

Doma moraju pasti

Hrvoje Vuković • subota, 08.12.2007.

Put do vrha Europe započet je pobjedama u Grčkoj i Crnoj Gori, no sav taj plijen mogao bi pasti u vodu ne poginu li ovog vikenda vaterpolisti Juga i Mladosti u borbi za domaćim bodovima. Dubrovčani u 2.kolu Eurolige dočekuju Vasas, dok će Mladost ugostiti jaki Kazan. U kupu LEN, Šibenik u gostima kod Spandaua brani plus četiri, dok je jedino Mornar praktički ispao...

Jug - Vasas

Nakon što su se tražili dobar dio sezone, odigrali loše, ali s upsjehom protiv Ethnikosa, Dubrovčani su pobjedom protiv Mladosti konačno zaigrali "po propisu". I da, Miho Bošković i Frano Vićan. Ne možeš bez toga; golmana i bombardera; bombardera s mudima. Netko mora povući, a danas, kada dolazi Vasas, nema skrivanja, bježanja od lopte. Mađari nose bod iz prvog kola protiv Honveda i naravno, pokušat će se vaditi u Dubrovniku. Možda naivno i blesavo, ali kvalitetu imaju. Gol im čuva dobro nam poznati reprezentativni vratar Nagy, Daniel Varga svjetsko je ime i njihova top zvijezda, Steinmetz je među najjačim centrima i s obzirom da je Jug dosta "zeleniji" nego prošle godine, sjeverni susjedi mogu napraviti "dar mar".

Jug je pak - Jug. Vićan i Bošković pokazali su protiv Mladosti kako igraju prvaci, baš kao i Andro Bušlje koji danas mora "pojesti" Steinmetza. Možda i ključan dvoboj susreta. Obradović je tek ove godine dobio veću minutažu, pa se koji put možda i zaboravi; šutne loptu previše, no iskustvo se plaća. Veseli sve bolja igra Jokovića, dok u drugom smjeru kreće Marković koji se traži već dulje vrijeme. I naravno - centri. Svjetski. Smodlaka i Dobud, par koji bi trebao donijeti taj gol viška, gol koji vodi na korak, koračić, do drugog kruga.

Mladost - Kazan

U Zagreb pak dolaze Rusi. Sintez Kazan, jaka istočna zvijerka, koja baš kao i Mlaodst, želi vidjeti četvrtfinale. Imaju snažnog njemačkog centra Schertwitisa koji se vratio nakon ozljede, stari nam znanac Bjelofastov također je tu, a uz njih dvojicu glavni "teroristi" u redovima gostiju su Danilo Ikodinović, Vladimir Gojković i Dejan Savić. U prvom kolu nisu došli do pobjede, kod kuće su remizirali s Olympiakosom, uz to su neuigrani, budući da još nemaju dovoljan broj utakmica, no Mladost ove godine prejako oscilira da bi nudili nekakve prognoze.

zagrepčani su nakon odlične utakmice u Crnoj Gori pokazali i svoje drugo lice protiv POŠK-a i Juga te tako zabrinuli trenera Damjanića. Bez sjajnog vratara Pavića i kapetana Vrdoljaka to bi izgledalo još gore. Iosep nije pokazao ono zbog čega je doveden, Franković nakon ozljede nije još pravi, Đogaš mora više, baš kao i cijela momčad. I to je ključna riječ - momčad. Talenta i znanja imaju, samo moraju igrati kao ekipa. Uigrano, brzo, jedan za drugoga. Baš kao u Crnoj Gori.

Šibenik - Spandau

A Šibenik nakon 10:6 u Crnici protiv njemačkog Spandaua u prvoj utakmici osmine finala Kupa LEN, odlazi u Berlin na uzvrat. Trener Tucak tvrdi, i tamo na pobjedu. Uz sjajnog strijelca Petkovića, vratara Perčinića, iskusnog Paškvalina, potom Zeljaka, Rončevića i ostale, niti to nije nemoguće. na kraju krajeva, prošlogodišnji finalisti nemaju se koga plašiti. S druge strane, Nijemci ipak pozivaju na oprez. Politze, Savić, vratar Tschigir provjerena su imena svjetskog vaterpola.

Šturm - Mornar

Nažalost, Mornari su se vjerojatno oprostili od ovogodišnjih europskih izleta. Domaći poraz od šest razlike protiv (pre)jakih Rusa znači i vrlo vjerojatno kraj u osmini finala Kupa LEN. Veličine poput Šapića, Čomakidzea, Stratana pokazale su se prejakima za Splićane koji su ove sezone imali par bljeskova, no protiv ovih čudovišta nisu mogli. Sve u svemu, bit će to još jedno vrijedno iskustvo za našu momčad, koja će kroz prvenstvo pokušati doći do nove šanse za Europu sljedeće sezone.

Euroliga, skupina C, 2.kolo, 8.12.2007.:
Jug - Vasas

Euroliga, skupina A, 2.kolo, 9.12.2007.:
Mladost - Kazan

Kup LEN, osmina finala, uzvrat, 8.12.2007.:
Spandau 04 - Šibenik (6:10)

Kup LEN, osmina finala, uzvrat, 9.12.2007.:
Šturm 2002 - Mornar BS (13:7)

1. HVL, regularni dio

1Jadran Split 9149:56+9325
2Jug AO 9133:60+7325
3Mladost 9130:72+5821
4Primorje EB 9115:81+3418
5Solaris 994:90+415
6Mornar BS 992:88+412
7Medveščak 985:140-559
8POŠK 973:123-504
9KPK 960:144-844
10Zadar 968:145-770

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!