Košarka

Bagarić bolji od Prkačina

Zvonimir Šimunović • srijeda, 12.12.2007.

Šesto kolo ULEB Cupa u skupinama D, E i F obilježili su ruski Khimki koji zna samo za pobjede, iznenađujuća pobjeda češkog Nymburka protiv Crvene Zvezde te solidan nastup hrvatskih igrača od kojih su Barać i Bagarić upisali pobjede, a Nikša Prkačin poraz.

Skupina D

Khimki nastavlja pohod ULEB Cupom. U šestom nastupu ruska je momčad ostvarila i šestu pobjedu. Ovaj put žrtva je bio Nancy koji je u uzbudljivoj završnici ipak pokleknuo na domaćem terenu. Momčadskom igrom u kojoj je svaki igrač imao važnu ulogu, Khimki nije Nancyu dopustio da ih iznenadi pritiskom domaćeg terena. Najbolji strijelac gostiju bio je Kelly McCarty s 18 poena, dok je francusku momčad predvodio Cyril Julian s 20 poena i devet skokova.

Azovmaš je i drugi tjedan u nizu upisao domaću pobjedu te je na najbolji način iskoristio posrtanje Nancyja. Ove dvije momčadi borit će se do samoga kraja za treće mjesto. Ukrajince je do pobjede nad Anwilom vodio trojac Meshcharakou (17 poena, 5 skokova), Edney (15 poena, tri asistencije) i Lang (16 poena, 7 skokova). Gerrod Henderson je s 20 poena bio najveća prijetnja, no to je bilo dovoljno samo za podnošljiv poraz gostiju.

Pamesa se nakon prošlotjednog poraza u Rusiji vratila na staze pobjede i ostala u borbi za prvo mjesto. Gostovanje kod Skylinersa Španjolci su odradili ozbiljno od početka utakmice te su već nakon prvih deset minuta imali 12 razlike, koje su uspješno držali do kraja. Najbolji je kod pobjednika bio Mindaugas Timinskas koji je zabio 20 poena uz 100-postotan šut (4-4 za dva, 4-4 za tri). Stanko Barać je za 15 minuta igre zabio 7 poena i skočio dvaput. Derrick Allen 25 poena za Skylinerse.

Skupina E

U derbiju skupine Triumph Lyubertsy je pobijedio Budućnost i upisao petu pobjedu u natjecanju. Tako su Rusi jednom nogom već u drugom krugu. Crnogorci su se veći dio susreta vrlo dobro držali. Na poluvremenu su čak i vodili 36:38, a u posljednji dio utakmice ušli su s poenom prednosti. No, tada domaćini prije svega sjajnom obranom (Budućnost samo devet poena u zadnjoj četvrtini) i lakim poenima iz protunapada, uspijevaju napraviti osjetniju prednost i prelomiti utakmicu.

Za krajnih deset poena prednosti najzaslužniji su bili Ognjen Aškrabić (15 poena četiri skoka) i Uroš Slokar (14 poena, četiri skoka). Kod gostiju parirao im je Vladimir Micov sa po 12 poena i skokova.

Važnu domaću pobjedu kojom ostaje u igri za drugi krug ostvario je i Swans Gmunden. Austrijanci su bili bolji od Hapoel Galil Elyona te su sada na skoru od tri pobjede i poraza. Izraelci su vrlo dobro igrali skoro cijelu utakmicu i dvije minute do kraja vodili 78:80. No, nakon toga, do kraja utakmice postigli su još samo tri poena dok su glavnom domaćem igraču Deteri Mayesu (29 poena, po četiri skoka i asistencije) dopustili da izrešeta njihov koš. Uz Mayesa, sjajan je bio i Peter Hutter s 25 poena. Najbolji u redovima Hapoela bio je izraelski reprezentativac Doron Sheffer s 28 poena i pet skokova.

U utakmici malih brojki Antwerp Giants bili su bolji od Benetton Fribourga. Švicarci tako nisu uspjeli upisati i drugu gostujuću pobjedu za redom te će vjerojatno do kraja strepiti za prolaz u drugi krug. Brandon Gay (15 poena, četiri skoka) bio je najbolji igrač domaćih koji su ključnu prednost stekli u završnici.

Skupina F

Najzanimljivija utakmica skupine trebao je biti susret između Beghelli Bologna i Dynama iz Moskve. Trebao, jer Talijani su na kraju slavili s čak 19 poena razlike. Sve je već bilo gotovo na poluvremenu na koje su domaći otišli s prednošću 44:29. Horace Jenkins najzaslužniji je za treću pobjedu Bologne. Postigao je 27 poena i tome pridodao četiri skoka. Njemu uz bok bio je Dalibor Bagarić s 12 poena, šest skokova i tri asistencije za 20 minuta igre. Kod gostiju najbolji Miloš Vujanić s 13 poena, a uz njega jedan od rijetkih koji zaslužuje prolaznu ocjenu je i Nikša Prkačin s 10 poena i tri skoka.

Crvena Zvezda iznenađujuće je poražena od Nymburka na domaćem terenu te je tako kompromitirala dobar položaj u skupini. Česi su od početka utakmice poveli s desetak razlike i bez velikih su poteškoća došli do uvjerljive pobjede koja im daje nadu za drugi krug. Zvezda, koja je dosadašnjim igrama predstavljala pozitivno iznenađenje cjelokupnog natjecanja, u potpunosti je razočarala. Goste su predvodili Arthur Lee s 18 poena i Monty Mack sa 16 poena i 8 asistencija. Kod Zvezde jedini je na razini bio Tadija Dragičević s 15 poena.

Oostende je pobjedom kod kuće protiv Panelliniosa ostao u igri za prolaz u drugi krug, dok su Grci zacementirani na dnu s pet poraza. Sam van Rossom vodio je svoju momčad do pobjede s 18 poena i pet skokova, a Anthony Grundy bio je najbolji strijelac gostiju s 22 poena.

ULEB Cup, šesto kolo, rezultati:

Skupina D: Azovmaš - Anwil Wloclawek 89:83, SLUC Nancy - Khimki 77:80, D. Bank Skyliners - Pamesa Valencia 68:76

Skupina E: Triumph Lyubertsy – Budućnost 75:65, Swans Gmunden - Hapoel Galil Elyon 90:83, Antwerp Giants - Benetton Fribourg 58:50

Skupina F: Beghelli Bologna – Dynamo Moskva 81:62, Crvena Zvezda -CEZ Nymburk 74:96, Telindus Oostende - Panellinios GS 83:71

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!