Rukomet

Završnice odlučile

Goran Markuš • nedjelja, 16.12.2007.

Francuskinje su u zadnjim minutama svladale odlične Korejke i stigle do petog mjesta na Svjetskom prvenstvu. Napetu i neizvjesnu predstavu mogli smo vidjeti i na utakmici za sedmo mjesto koje su u zadnjim trenucima osvojile Angolke i tako se potvrdile kao najugodnije iznenađenje prvenstva...

Dok je Angola ponovno prikazala svoju odličnu timsku igru, Mađarice su se pouzdale u igru svojih pojedinki i na odmor su otišle sa +3 zahvaljujući ponovno odličnoj Aniti Görbicz koja je s 13 pogodaka na kraju susreta ponovno osvojila titulu najboljeg strijelca na utakmici.

Međutim, zbog male širine izbora na mađarskoj klupi većina igračica je jednostavno bila preumorna za nastavak te su koncentracija i preciznost strahovito pali. Čak niti jučerašnja zvijezda, Timea Toth nije se uspjela oporaviti i utakmicu je završila s mizerna tri pogotka.

S druge strane, Angola je ponovno zorno prikazala kvalitetnu timsku igru koja ih je još jednom dovela do pobjede u zadnjim minutama utakmice. Marcelini i Luisi Kiali danas se pridružila i odlična Nair Almeida dok je za pobjednički pogodak zaslužna Ilda Bengue pokazavši ostalima kako u toj reprezentaciji pad igre kod jedne igračice automatski inicira dizanje kvalitete neke druge reprezentativke. Upravo to zajedništvo ih je i dovelo do odličnog sedmog mjesta na svjetskoj smotri.

Sličan scenarij se desio i u borbi za peto mjesto u kojem su zasluženo slavile domaće Francuskinje sa samo jednim golom prednosti. Iako su Korejke vodile kroz cijeli susret, deset minuta prije kraja Veronique Pecqueux Rolland poravnava rezultat i dovodi utakmicu u napetu završnicu.

Golovima Rafaelle Tervel i Isabelle Wendling Francuskinje prelaze u vodstvo koje zadržavaju do kraja susreta. Nakon završetka utakmice niti jedna reprezentativka Francuske nije zabila više od četiri pogotka čime su još jednom dokazale da timska igra i čvrsta obrana (vratarke su obranile odličnih 44 posto šuteva) u modernom rukometu donose pobjedu.

Korejke su svoju igru koncentrirale na odličnoj Sun-hee Woo koja je sa sedam pogodaka utakmicu završila kao najbolji strijelac. Nažalost za Korejke, osim San-geun Lee koja završava utakmicu sa šest golova, nitko se nije ozbiljnije pridružio da zadrže vodstvo koje su imale na poluvremenu.

Svjetsko prvenstvo za žene:
Borba za peto mjesto: Južna Koreja - Francuska 25:26 (13:12)
Borba za sedmo mjesto: Angola - Mađarska 37:36 (17:20)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!