Ostali sportovi

NFL: Vikingsi nastavljaju pobjeđivati

Mario Majdić Natrlin • utorak, 18.12.2007.

Minnesota je sinoć pobjedom nad Chicagom došla do svoje pete pobjede u nizu, teoretski eliminirala Bearse iz doigravanja, i nastavila sa impresivnim nastupima u drugom dijelu sezone...

Vikingsi su preokrenuli vodstvo gostiju od 13:6 na poluvremenu. Jedan od najvećih kandidata za novaka godine RB Adrian Peterson, većinu je utakmice bio zaustavljen od obrane Bearsa, ali je u drugom poluvremenu utrčao za dva polaganja koja su preokrenula utakmicu i donijela pobjedu njegovoj momčadi. Nakon što je WR Vikingsa Robert Ferguson uhvatio dodavanje Tarvarisa Jacksona i otrčao duboko u područje Bearsa, Peterson je završio napad utrčavanjem od jednog yarda. Ipak, Vikingsi nisu uspjeli iskoristiti dodatan poen i nisu izjednačili rezultat koji je ostao 13:12 za Bearse.

QB Vikingsa, Jackson, je na početku četvrte četvrtine ozlijeđen. Završio je utakmicu sa 18 upotpunjenih dodavanja za 249 yardi, ali i tri presječene lopte. Uključujući izgubljenu loptu u prvoj četvrtini, Vikingsi su do pobjede došli sa ukupno četiri izgubljene lopte i promašenim dodatnim poenom koji ih je mogao skupo koštati.

Brooks Bollinger zamjenjuje Jacksona, a odmah poslije Peterson odlično bježi zgusnutoj obrani Bearsa za novo utrčavanje od osam yardi i vodstvo domaćina, koje učvršćuju konverzijom za dva poena. Bearsi se nisu uspjeli vratiti i pobijediti Vikingse unatoč golemom trudu braniča Briana Urlachera koji je dva puta rušio dodavača, imao presječeno dodavanje i pokupio izbijenu loptu.

Ni Grossman, ni Griese nisu ovoga puta dodavali za Bearse, to je sinoć činio Kyle Orton koji je upotpunio 22 dodavanja u 38 pokušaja, prebacio 184 yarda i imao jednu presječenu loptu i to na samom kraju utakmice kada su Bearsi hvatali rezultat, duboko dodavanje Ortona je presjekao Darren Sharper sa manje od dvije minute do kraja što je zapečatilo utakmicu i osmu pobjedu Vikingsa, te deveti poraz Chicaga.

Minnesota ovom pobjedom drži drugu wild-card poziciju u konferenciji NFC, sa pobjedom manje od Giantsa, a Minnesotino mjesto će pod svako cijenu pokušati uloviti Saintsi (7-7) i Redskinsi (7-7) jer je ono posljednje koje vodi u doigravanje.

National Football League, rezultat: Minnesota Vikings – Chicago Bears 20:13

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!