Nogomet

Video: Eduardo odveo Arsenal u polufinale!

Marin Vuković • utorak, 18.12.2007.

Heroj Arsenala večeras se zove Eduardo da Silva. Hrvatski je reprezentativac u četvrtfinalnoj utakmici engleskog Carling kupa s dva pogotka eliminirao Blackburn i nakon produžetaka odveo Arsenal u polufinale ovog natjecanja. Slične sreće nije bio i Vedran Ćorluka, nedodirljivost njegovog Manchester Cityja na domaćem travnjaku nije se iz Premiershipa preslikala na Carling kup...

Posve očekivano i sukladno tradiciji kakvu njeguje u utakmicama Carling kupa, Arsene Wenger je na travnjak Ewood Parka poslao kombiniranu momčad, potpuno izmijenjenu u odnosu na sastav koji je započeo nedjeljni derbi protiv Chelseaja. Mjesta se našlo i za našeg Eduarda da Silvu koji je zaigrao u paru s Nicklasom Bendtnerom i svoju priliku iskoristio na najbolji mogući način.

Na prvi pogodak nije se dugo čekalo, Arsenal je poveo već u šestoj minuti nakon ubačaja Bendtnera, spretno se snašao Abou Diaby i svladao Brada Friedela. Odmah potom na 2:0 mogao je povisiti Bendtner, ali ono što nije uspjelo njemu uspjelo je Eduardu u 29. minuti susreta. Sjajnom asistencijom uposlio ga je Denilson, naš se reprezentativac našao oči u oči s Friedelom i realizirao stopostotnu priliku.


0-2 Eduardo (Blackburn - Arsenal) Carling Cup

Usprkos zaostatku od dva pogotka Blackburn se ipak vraća u igru u 42. minuti. Matt Derbyshire je ubacio za Roquea Santa Cruza, a strijelac hat-tricka proteklog vikenda pogađa za 1:2. U nastavku utakmice gledali smo posve drukčiji Blackburn i već u 60. minuti pritisak na mladu momčad Arsenala se isplatio. Slobodan udarac izveo je Bentley, a ponovno je na pravom mjestu Santa Cruz i utakmica je ponovno na početku.

Kako je vrijeme odmicalo postajalo je sve izvjesnije da ćemo polufinalistu dobiti nakon produžetaka ili izvođenjem jedanaesteraca, no posao je Arsenalu dodatno otežao Denilson. Brazilac je u posljednjoj minuti utakmice grubo startao na Davida Dunna, a potom se i sukobio s igračima Blackburna te zasluženo zaradio crveni karton. Oslabljeni topnici ipak su u 104. minuti stigli do pogotka odluke. Ovaj put asistent našem reprezentativcu bio je Alexandre Song, a Eduardo je smireno po drugi put svladao Friedela i postavio konačnih 2:3. Blackburn je u posljednjim trenucima mogao izjednačiti, no udarcu Christophera Sambe ispriječila se vratnica.


2-3 Eduardo *Produžetak* (Blackburn - Arsenal)

Iscrpljenog Eduarda, kojeg su u drugom produžetku počeli hvatati grčevi, Wenger je zamijenio mladim Kieranom Gibbsom u 115. minuti susreta. Nema sumnje da je francuski strateg zadovoljan predstavom hrvatskog napadača, no hoće li to popraviti Eduardov status u momčadi ostaje da vidimo.

Nema više sto posto

Ovosezonski stopostotan učinak na svom stadionu Manchester City je pokvario porazom od Tottenhama iako je više od 70 minuta igrao s igračem više u polju. Spursi su iznenadili uspavane domaćine i već u petoj minuti stigli do pogotka preko Jermainea Defoea, koji je sjajno reagirao nakon ubacivanja Aarona Lennona.

U 20. minuti gosti su ostali bez Didiera Zokore koji je zbog prekršaja na Elanu zaradio izravni crveni karton i morao na prerano tuširanje. Iako brojčano inferioran, Tottenham je i dalje izgledao kao bolja momčad te je samo sedam minuta kasnije mogao udvostručiti prednost, no udarac Dimitra Berbatova blokirao je upravo Vedran Ćorluka. Naš je reprezentativac i večeras odigrao svih 90 minuta utakmice.

U drugom poluvremenu City se otvorio u nastojanju da postigne izjednačujući pogodak, no sedam minuta prije kraja stigla ih je kazna. Steed Malbranque zapečatio je sudbinu Erikssonove momčadi i odveo Tottenham u polufinale Carling kupa.

Carling kup, četvrtfinale, 18.12.2007:
Manchester City - Tottenham 0:2, Blackburn - Arsenal 2:3 (p.p.)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!