Košarka

Miami ostao bez Mourninga

Branimir Korać • četvrtak, 20.12.2007.

Loša vijest po Miami Heat. U početnoj fazi susreta s Atlanta Hawksima Alonso Mourning prilikom pokušaja blokade zaradio je težu ozljedu koljena i liječnici sumnjaju kako je to možda i kraj sezone za centra veterana...

Svega tri minute Mourning je proveo na parketu u susretu protiv Hawksa, ali to je bilo dovoljno da zaradi ozljedu patele koljena koja će ga odvojiti od terena najmanje tri mjeseca, a možda čak i do kraja sezone. Prilikom pokušaja blokiranja polaganja Marija Westa, koljeno je "popustilo" i Mourning je napustio parket.

Odmah po odlasku u svlačionicu obavljena su snimanja koja su potvrdila ozljedu i dužu pauzu za veterana. Uz ovakvu vrstu ozljede uobičajena su tri mjeseca pauze, no obzirom da Mourning ima problema s koljenima i u poznoj je košarkaškoj dobi, moguće je da je ovo čak i kraj sezone za njega.

Ozljedom Mourninga Miami je ostao tek na Shaquilleu O'Nealu (također ima problema s ozljedama), Udonisu Haslemu i Marku Blountu (obojica su u biti četvorke) od "iskoristivih" centara. Tu su u rosteru još i rookie Joel Anthony i Earl Barron koji su zajedno ove sezone skupili ukupno tek nešto manje od pet minuta.

Mourning je ove sezone u 24 utakmice prosječno igrao 16 minuta te ubacivao 6.0 poena uz 3.8 skokova i 1.8 blokadu po susretu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaSkrolNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!