Rukomet

Golubić: "Najbolje tek slijedi"

Ivan Ambroš • ponedjeljak, 24.12.2007.

Sportnet.hr donosi razgovor s Dijanom Golubić, jednom od rijetkih hrvatskih rukometašica čija je kvaliteta prepoznata i izvan hrvatskih granica. 23-godišnje desno krilo slovenskog Krima i hrvatske reprezentacije govori o Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, svom klubu i planovima za budućnost...

Svjetsko prvenstvo u Francuskoj je završeno. Hrvatska je reprezentacija osvojila deveto mjesto i izborila kvalifikacije za Olimpijske igre. Po nekima uspjeh, po nekima neuspjeh: "Kao prvo podbacile smo. I individualno i kolektivno. Ono što smo igrale na Croatia kupu nije bilo ni približno slično onome što smo igrale u Francuskoj. Osobno sam razočarana jer mislim da sam trebala dobiti veće povjerenje trenera. Isto tako igra nam se svodila na tri vanjske igračice tako da su krila bila nezaposlena, neiskorištena. Imam dojam da smo mi krilne igračice izgledale kao atletičarke jer smo samo trčale gore-dolje, posebno desna krila, lijeva su tu i tamo i dobila koju loptu."

Slika 2 od 3.

Isto kao i mnogi koji su pratili Svjetsko prvenstvo, ni naša ljevoruka rukometašica se ne može oteti dojmu da se trebalo i moralo bolje: "Prema igračkim kvalitetama mislim da smo morali igrati u četvrtfinalu. No, najbitnije je da smo imali više sreće nego pameti i da smo uspjeli izboriti kvalifikacije za Olimpijske igre. Ali ako se doista želimo kvalificirati neke stvari će se morati promijeniti i definitivno ćemo morati zaigrati kolektivnije."

Iako je prelazak iz Podravke Vegete u slovenski Krim Mercator 2005. godine trebao biti korak naprijed u njezinoj karijeri, uslijedile su nesretne ozljede i duga izbivanja s rukometnih terena: "Nadam se da je sad to sve iza mene. Mislim da mi ova godina (prošla sezona i početak ove) i nije baš bila uspješna, više sam bila na rehabilitacijama nego na terenu, a na to baš i nisam navikla. Ali sad je to sve prošlost. Blokade u glavi nema, forma se diže i željno iščekujem nastavak sezone."

Bivšoj igračici Podravka Vegete posljednji mjeseci neće ostati u lijepom pamćenju, ali joj zato nade u budućnost ne nedostaje: "Puknuće prednjih križnih ligamenata mi je svakako bio najteži trenutak u životu, a kad bih morala izdvojiti najsretniji to bi bilo kada sam u Makedoniji po treći put zaredom bila proglašena najboljim juniorskim desnim krilom. Takve stvari mi daju snagu i vjeru u budućnost."

Slika 1 od 1.
Foto: Ivan Ambroš

Klub naše Zagrepčanke je ove sezone u Ligi prvakinja dobio grupu koja je samo na prvi pogled bila lagana. Nakon četiri odigrana kola Krim ima samo dva boda i na trećem je mjestu grupe B, što je jedan od lošijih rezultata u povijesti kluba: "Sigurno je da rezultati ove sezone nisu na razini Krima, ali mislim da su na cijelu situaciju puno utjecale ozljede. A uz to još je došao i novi trener i nekoliko mladih igračica. Cijele pripreme je trener isprobavao najbolje kombinacije. I fizički i psihički i taktički nas je pripremao za početak Lige prvakinja. Tako da su ozljede Bodnieve, Siti, Vergelyuk, Kindl, Oder, Alizar, Stefanišin i mene poremetile sve to. Za neke cure koje su do jučer igrale samo slovensku ligu bez ikakvog iskustva u europskim natjecanjima i koje su trebale "uskočiti" to je jednostavno bio preveliki teret."

Krim još igra dvije utakmice kod kuće sa švedskim Savehofom i s ruskom Zvezdom. Nade još ima: "Obje utakmice igramo doma i očekujem da ćemo pobijediti i tako osigurati treće mjesto koje vodi u Kup pobjednica kupova, a uz malo sreće možda izborimo i drugo mjesto u grupi i nastavak natjecanja u Ligi prvakinja."

Iako Krim spada u sam vrh europskog rukometa, slovenska liga svakako ne zadovoljava apetite ambiciozne Zagrepčanke. O svojim planovima u budućnosti kaže: "Iako sam još relativno mlad igrač, voljela bih u budućnosti "isprobati" druge lige i druge zemlje. U Krimu su me odlično primili i jako su korektni prema meni. S druge strane ja svoje najbolje igre još nisam pokazala, tako da u svakom slučaju najbolje tek slijedi."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!