Košarka

Pippenov povratak u Bullse?

Maja Giljanović • srijeda, 26.12.2007.

Legenda Bullsa Scottie Pippen po svemu bi se sudeći mogao vratiti u Chicago na mjesto pomoćnog trenera nakon Paxsonovog otkaza dojučerašnjem treneru Scottu Skilesu, koji je šesterostruke NBA prvake ostavio na mizernih 9-16...

Paxson je privremeno rješenje pronašao u vjernom vatrogascu Peteu Myersu koji je 2003. bio u sličnoj poziciji, a jamačno mu nije bilo ugodno prisjetiti se minusa od 26 odnosno 11 koševa s utakmica protiv Dallasa te Spursa na koje su ga novinari revno podsjetili ususret današnjeg ogleda s prvacima iz San Antonija.

Dosadašnji je Skilesov, pak, intimus Jim Boylan ostao u Chicagu dogovoriti preuzimanje momčadi barem do konca sezone i u tom svjetlu treba sagledati mogućnost suradnje s nekadašnjom 33-com, jednim od samo četiri (uz Jordanov, Sloanov i Loveov) umirovljena broja danas poprilično izgubljene momčadi. Skiles i 42-godišnji Pippen, dvostruki olimpijski zlatni i šesterostruki prvak s Bikovima, nikad se nisu našli, dok je umirovljenik od 2003. već javno oglasio da je otvoren za suradnju s 52-godišnjim Boylanom.

Ukoliko ni Myers ni Boylan, međutim, ne dobiju zeleno svjetlo, a Paxson se ne odluči ni za dosad trećeg asistenta Rona Adamsa, akcije skaču dvojcu Jeff Van Gundy/Larry Brown. O tom, doduše, potom...

Pippen bi se inače u Chicagu mogao ukazati po okončanju skandinavske turneje u sklopu koje ga početkom nove godine očekuju utakmice u finskoj odnosno švedskoj ligi u dresu Torpana (nekadašnjeg Rodmanovog kluba) protiv Porvoona i Sundsvalla protiv Akropola.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaSkrolNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!