Zimski sportovi

Tko će zaustaviti Walchhofera?

Goran Tomičić • petak, 28.12.2007.

Prema dugogodišnjoj tradiciji, posljednja utrka skijaša u kalendarskoj godini je spust u Bormiju. U mjestu održavanja ovosezonskog finala Svjetkog kupa održat će se četvrti spust sezone...

Naši predstavnici neće nastupiti budući da je stožer reprezentacije odlučio kako je bolje pripremati se za tehničke utrke u siječnju.

Na prvom treningu najbrži je bio Erik Guay, a Buechel je zaostao samo pet stotinki. Unutar pola sekunde zaostatka bilo je još sedam skijaša, a to bi mogla biti najava zanimljive utrke. Drugi trening pripao je Jermanu, a najmanje zaostatke imali su Kroell i Guay, dok su ostali bili daleko.

Pobjednik prve ovosezonske utrke bio je Jan Hudec, ali u nastavku sezone uzeo je samo 14 bodova, no i to je bilo dovoljno za treće mjesto u poretku spusta. Beaver Creek i Val Gardena pripali su Walchhoferu, koji je najveći favorit za novu pobjedu, a tome pridonosi i dvostruki uspjeh Austrijanca na ovoj stazi prošle sezone.

Među favoritima je uvijek i Cuche, treći u Beaver Creeku i drugi u Val Gardeni. Od Millera se uvijek može sve očekivati, a još se ne smije otpisati ni Maiera.

Kao potencijalna iznenađenja vrijedi spomenuti Sulzenbachera (četvrti u Lake Louiseu), Nymana, Budera i odličnog Slovenca Jermana. Raich je u prve tri utrke uzeo samo 12 bodova i ima veliki imperativ dobrog rezultata.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!