Zimski sportovi

Niz se nastavlja?

Goran Tomičić • subota, 05.01.2008.

Denise Karbon, trostruka ovosezonska pobjednica u veleslalomu, vodeća je nakon prve vožnje u Spindleruvom Mlynu, a najmanje zaostatke imaju Poutiainen i Goergl...

Zanimljiva je bila prva veleslalomska vožnja u Spindleruvom Mlynu, iako nije bilo promjene na vrhu. Stazu je najbolje prošla Denise Karbon, koja je izvrsnom linijom nastavila ovosezonski niz nepobjedivosti u veleslalomu. Na deset stotinki zaostatka stigla je Poutiainen, a ni trećeplasirana Goergl ne zaostaje previše, te se može nadati popravljanju plasmana.

Iznenađenje prve vožnje je rezultat 20-godišnje Nijemice Monike Spriengl, koja se 28. mjestom probila u drugu vožnju. Austrijanke imaju tri skijašice među najboljih deset, ali vodstvo najmoćnije reprezentacije Svjetskog kupa opet nije zadovoljno, budući da je Schild napravila veliku grešku zbog koje je zaostala više od 11 sekundi, te uzela tek 64. mjesto. U drugu vožnju nije ušla ni Anja Pärson, koja je odvezla izuzetno loše i završila na 31. mjestu, samo stotinku iza Amerikanke Cook.

U veleslalomskom vrhu potvrdila se Nijemica Hoelzl, a osim sjajne Karbon talijanske navijače raduju plasmani Gius i Moelgg. Nicole Hosp, trenutno vodeća skijašica Svjetskog kupa, trenutno je na prosječnom desetom mjestu, a Vonn se nalazi deset mjesta ispod, te će Austrijanka u drugoj vožnji vjerojatno povećati razliku.

Spindleruv Mlyn, veleslalom, prva vožnja:
1. Denise Karbon (Ita) 1:10:28
2. Tanja Poutiainen (Fin) +0:10
3. Elisabeth Goergl (Aut) +0:30
4. Michaela Kirchgasser (Aut) +0:46
5. Nicole Gius (Ita) +0:78
6. Kathrin Zettel (Aut) +0:79
7. Manuela Moelgg (Ita) +0:91
8. Kathrin Hoelzl (Njem) +0:98
9. Julia Mancuso (SAD) +1:00
10. Nicole Hosp (Aut) +1:38

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!