Košarka

Radulović: "Tražimo kvalitetnog playa"

Kristian Hohnjec • srijeda, 09.01.2008.

Cedevita se polako okreće Ligi za prvaka, premda su još daleko od osiguranja iste. U Sutinskim vrelima predstavljeni su iskusni centar Jurica Žuža i mladi šuter Domagoj Bašić, a sportski direktor najavljuje dolazak stranog playmakera...

Jurica Žuža sezonu je počeo u grčkom prvoligašu Rethimnu. Međutim, nakon niza slabijih rezultata i promjene trenera bivši igrač Cibone i Panathinaikosa našao se na "ledu". "U početku sam igrao dobro, onda smo izgubili utakmicu protiv Kolossosa. Grčki igrači su se digli protiv trenera, pa je došao drugi. Prve dvije utakmice sam igrao dosta, a onda odjednom samo tri, četiri minute. Rekao sam im ako neću igrati, dajte mi papire. U međuvremenu me zvao Zdravko", govori Žuža.

Radulović ističe da je krilni centar bio "njegova izrazita želja, te da će postati jedan od nositelja igre". Trener Cedevite naglasak stavlja na fizičku pripremu i trčanje, logično pošto je Cedevita u prvom dijelu A1 lige izgledala kao "penzionerska" momčad. "Dosta stvari smo promijenili u pauzi. Podigli smo fizičku pripremu, bolje trčimo. Smatram da u igri pet na pet imamo iskusne igrače koji mogu napraviti razliku. Pogotovo pod košem", komentira Zdravko.

Da bi sigurno zakoračila prema NLB ligi, Cedeviti nedostaje kvalitetan organizator igre. Rutiner Damir Milačić može proći za A1 ligaše, no za Vladovića, Brewera i Akinsa trebat će bolje "oružje". "Trebamo nabaviti dobrog playa, koji će doći mjesec dana prije početka Lige za prvaka. Dosada su Amerikanci dolazili na parket praktički iz aviona. To mora biti pravi igrač, koji će nas podignuti za 20-30 posto. S dobrim playem možemo biti jako dobra momčad, jer imamo osam kvalitetnih hrvatskih igrača", kazao je trener Cedevite. Sportski direktor Krešimir Novosel naglasio je će se raditi o strancu, budući da dostupne hrvatske opcije nisu zadovoljile kriterije.

Cedevita sljedeći ponedjeljak igra utakmicu četvrtfinala Kupa Krešimira Ćosića s Cibonom, no sve misli Radulovića i igrača su okrenute prema srazu s Dubravom. "Važno nam je dobiti tu utakmicu. U prethodne dvije su nas pobijedili, gotovo dominirali. Koncepcijski su atipični, nemaju kvalitetnu unutarnju liniju, međutim svi trče. Pravi su tim", hvali gradskog rivala Radulović. Spomenimo još kako je s "papirima" Domagoja Bašića napokon sve u uredu, te će šuter s kojim je trener Cedevite bio oduševljen po dolasku dobiti svoju priliku u A1 ligi.

Iskusni Mate Miliša polako oporavak od ozljede privodi kraju (trebao bi trenirati za deset dana), što znači da među 12 više neće biti mjesta za Igora Sedlara i Filipa Torića. Prvospomenuti je posuđen A2 ligašu Auktoru, dok će Torić ostatak sezone igrati za Mladost u B1 ligi.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!