Zimski sportovi

Dobar posao Kostelića

Branimir Korać • petak, 11.01.2008.

Wengen je danas domaćin superkombinacije skijaša. Skijaši su odradili spustaški dio, a uoči slaloma Ivica Kostelić drži 12. mjesto i nalazi se u dobroj poziciji i borbi za visok plasman. Dobar nastup imao je i Natko Zrnčić-Dim koji bi mogao dan završiti u prvih 15...

Ivica Kostelić ima priliku ostvariti vrlo dobar plasman u superkombinaciji u Wengenu. U spustu Kostelić je bio vrlo dobar, ostvario je rezultat na nivou očekivanja i nije bez šansi u borbi za pobjedničko postolje. Iako je na treninzima bio prilično suzdržan, Kostelić je utrku odvezao vrlo dobro, nešto lošije u donjem dijelu, te ne zaostaje previše za glavnim konkurentima u borbi za visok plasman.

U grnjem dijelu staze Kostelić je bio među najbržima, ali kada je došao na red onaj zavojitiji i nepregledniji dio, Ivica je gubio na vremenu, no nije izgubio previše. Zaostatak za onim klasičnim spustašima je velik, no za očekivati je i da njihovo vrijeme u slalomu bude osjetno lošije od onih specijalista za tehničku disciplinu.

Vezane vijesti

Dobar nastup imao je i Natko Zrnčić-Dim koji će uz dobru slalomsku vožnju također doći i do plasmana u prvih 15. Zrnčić-Dim može odvesti dobar slalom te je za očekivati da i on popravi plasman.

Inače u vodstvu se s velikom prednosti nalazi Didier Cuche, a 69 stotinki iza njega je Marco Buechel. Prvi koji bi mogao u slalomu napraviti dobar rezultat je Bode Miller koji se nalazi na četvrtoj poziciji sa sekundom i 37 stotinki zaostatka za Cucheom i pola sekunde prednosti nad našim Ivicom Kostelićem.

Od onih koji i u slalomu imaju šansu ostvariti dobar rezultat treba istaknuti Rainera Schönfeldera na visokoj sedmoj poziciji, Daniela Albrechta koji je osmi te Benjamina Raicha na 14. mjestu.

Slalomska vožnja na rasporedu je u 13 sati.

Wengen, superkombinacija, spust:
1. Didier Cuche (Švicarska) 1:33.72
2. Marco Buechel (Lihtenštajn) +0.69
3. Adrien Theaux (Francuska) +1.33
4. Bode Miller (SAD) +1.37
5. Werner Heel (Italija) +1.42
6. Steven Nyman (SAD) +1.52
7. Rainer Schönfelder (Austrija) +1.54
8. Florian Eisath (Italija) +1.59
8. Daniel Albrecht (Švicarska) +1.59
10. Christof Innerhofer (Italija) +1.78
11. Hermann Maier (Austrija) +1.84
12. Ivica Kostelić (Hrvatska) +1.86
13. Andrej Jerman (Slovenija) +1.97
14. Benjamin Raich (Austrija) +1.99
15. Patrick Staudacher (Italija) +2.12
15. Natko Zrnčić-Dim (Hrvatska) +2.12...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!