Zimski sportovi

Goergl prekida seriju Karbon?

Zvonimir Šimunović • subota, 12.01.2008.

Elisabeth Goergl vodi nakon prve vožnje petog veleslaloma sezone. Austrijanki se na manje od sekunde zaostatka uspjela približiti jedino Talijanka Manuela Moelgg, dok je na trećem mjestu Kathrin Zettel. Pobjednica svih dosadašnjih utrka u ovoj disciplini Denise Karbon napravila je nekoliko pogrešaka pa će u drugu vožnju krenuti sa šestog mjesta. Nika Fleiss nije se plasirala u drugu vožnju...

Prvu vožnju veleslaloma koji se vozi na mariborskom Pohorju najbrže je odvozila Elisabeth Goergl i tako najavila prekid velike serije Denise Karbon, pobjednice prva četiri veleslaloma ove sezone. Austrijanka je iskoristila dobar startni broj i jedina bez većih poteškoća uspjela proći zahtjevnom stazom. Već nakon nekoliko prvih skijašica staza je popustila tako da su zaostaci za vodećom zaista ogromni. Manje od sekunde zaostatka ima jedino Manuela Moelgg koja je imala startni broj jedan pa su i uvjeti na stazi bili dobri. Trećeplasirana Kathrin Zettel zaostaje nešto više od sekunde, dok Anja Paerson na desetom mjestu ima zaostatak veći od dvije sekunde.

Goergl se i u dosadašnjem tijeku sezone predstavila kao najveća prijetnja dominantnoj Karbon, a danas tako ima veliku šansu doći do prve pobjede u karijeri. Zadovoljna plasmanom nakon prve vožnje može biti i Zettel koja pak traži prvu pobjedu sezone. Dobar nastup Austrijanki upotpunila je i devetim mjestom Michaela Kirchgasser.

Karbon je prvi dio staze odskijala na njoj svojstven način ove sezone i činilo se da će se ponoviti već poznati scenarij. No, dvije pogreške pri kraju nastupa rezultirale su velikim zaostatkom, no solidnom pozicijom. Tako će talijanske nade biti usmjerene prema Moelgg koja je možda mogla biti i vodeća da nakon prolaznog vremena nije kasno hvatala jedna vrata. Putzer je dvanaesta, dok Gius nije završila prvu vožnju.

Nadu za vrhunski plasman na kraju sigurno gaje i Tanja Poutiainen i Kathrin Hoelzl koje nakon nastupa nisu bile zadovoljne prikazanim pa je za očekivati još agresivniju vožnju ovih skijašica u drugoj vožnji.

Nika Fleiss nastavila je trend neulaska hrvatskih skijašica u drugu vožnju veleslaloma. Samoborka nije ni stigla do cilja u prvom nastupu.

Druga vožnja počinje u 13.45. sati.

Svjetski kup, Maribor, veleslalom, skijašice, 12.01.2008., prva vožnja:
1. Elisabeth Goergl (Austrija) 1.20.07
2. Manuela Moelgg (Italija) + 0.40
3. Kathrin Zettel (Austrija) + 1.04
4. Tanja Poutiainen (Finska) + 1.22
5. Kathrin Hoelzl (Njemačka) + 1.26
6. Denise Karbon (Italija) + 1.41
7. Maria Pietilae-Holmner (Švedska) + 1.52
8. Nicole Hosp (Austrija) + 1.99
9. Michaela Kirchgasser (Austrija) + 2.06
10. Anja Paerson (Švedska) + 2.24
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!