Rukomet

Europa utjeha za Moslavinu i Osijek, ozljede oslabile Koteks

Zvonimir Šimunović • nedjelja, 13.01.2008.

Osijek je pršlogodišnje prvenstvo završio na drugom mjestu, no početak nove sezone donio je velike probleme i borbu za ostanak u prvoj ligi. Raspoloženje je donio nastup u Kupu EHF, baš kao i Moslavini 1/8 finala u Challenge Kupu. Splitski Koteks prvi je dio sezone odigrao bez nekoliko ozlijeđenih igrača, no deseto mjesto dobra je perspektiva za nastavak sezone ove mlade momčadi...

Moslavina

Moslavina je u petnaest kola osvojila jednak broj bodova dovoljnih za sedmo mjesto na kraju prvog dijela sezone. To je u svakom slučaju rezultat ispod očekivanja za momčad koja nastupa i u Europi te se Kutinjane očekivalo u borbi za sam vrh. No, još uvijek nije kasno za poboljšanje plasmana, jer treći Poreč bježi im samo četiri boda, pa se shodno tome u klubu nadaju uspješnijem proljetnom dijelu.

Tajnik kluba Vitas Sokol u razgovoru za Sportnet.hr realno ocjenjuje prvenstvene nastupe Moslavine: "Nismo zadovoljni igrama i brojem osvojenih bodova u prvom dijelu prvenstva. Pogotovo smo razočarani gostujućim susretima u Sisku, Osijeku, Bjelovaru i Splitu gdje nismo osvojili ni boda. Nadamo se da ćemo u drugom dijelu prije svega poboljšati taj segment što bi nam uz nastavak dobre serije na domaćem parketu donijelo viši plasman na kraju sezone."

Utjehu za lošiji nastup u domaćem natjecanju, Moslavini je donijelo prezimljavanje u Europi. Ipak, 1/8 finala u Challenge Kupu donosi rumunjsku Sport Resitu. Rumunji su prošlogodišnji pobjednici ovoga natjecanja i bit će teško prelazna prepreka. No, u Moslavini se ne predaju unaprijed: "Istina je da smo dobili teškog protivnika, no već smo kontaktirali Šveđane koji su od Resite ispali ranije u natjecanju tako da ćemo ih dobro snimiti i pripremiti se. Vjerujemo da naša momčad ukoliko pruži svoje najbolje partije ima šanse za prolaz dalje." - optimistično će Sokol.

Igrački kadar neće u polusezoni doživjeti promjene. Glavne poluge momčadi i dalje ostaju Lazarić, Adamović, Jelenić i Čaprić.

Slika 1 od 2.
Foto: Ivana Strahija

Osijek

Osijekova polusezona obilježena je problemima u klubu i tek devetim mjestom prošlogodišnjeg viceprvaka. Financijski problemi uzrokovali su odlazak najboljih igrača prije početka sezone, tako da je pred trenerom Ivom Duvnjakom bio težak zadatak stvaranja nove momčadi. S toga aspekta trenutna je pozicija zadovoljavajuća.

Sportski direktor Osječana Gani Zahiti u razgovoru nam je rekao kako se klub donekle konsolidirao te da ne bi trebalo biti problema u zadržavanju prvoligaškog statusa. Glavni igrači Vujović i Pongračić i u drugom će dijelu imati zadatak da ostatak momčadi dovedu do sigurnog ostanka, a možda i priključenja gornjem dijelu tablice.

Uza sve nevolje, Osijek je uspio doći do 1/8 finala Kupa EHF. Baš kao i Moslavinu u nastavku europske sezone čeka ih težak suparnik, danski Kopenhagen.

Koteks

Splićani su nakon prvog dijela sezone izborili deseto mjesto. Iako je samo jednu poziciju iznad zone ispadanja, Koteks može biti zadovoljan s obzirom na velike probleme s ozljedama koje su mahom birale ključne igrače momčadi. Nekić, Koljanin, Maretić i Bužančić bili su spriječeni u većem dijelu sezone pomoći ostatku momčadi. Stoga 13 osvojenih boda i nije tako loša zaliha za nastavak u kojem će Splićani biti jači za oporavljenike.

Krešimir Glavica, trener Koteksa svjestan je teške situacije, no uvjeren u ostanak u društvu najboljih: "Pehovi s ozljedama zaista su obilježili naš prvi dio sezone. No, mogli bismo reći da smo imali sreću u nesreći da su igrači koji nisu prije početka sezone bili u prvom planu, na najbolji mogući način iskoristili pruženu priliku. Tako se nadam da ćemo u proljeće, ojačani za potpuno spremnog Nekića te Maretića i Bužančića pokazati da Koteks vrijedi i više od trenutne pozicije.“ U Splitu su osobito ponosni na svoju mladu momčadi kojoj je prosjek 22 godine te budućnost temelje na kadetskim reprezentativcima Vukasu, Matuliću i Sliškoviću koji već sada imaju solidnu ulogu u seniorskoj momčadi.

U stanci neće biti promjena u momčadi. Zapravo će najveće pojačanje Koteksa biti oporavak ozlijeđenih igrača.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!