Rukomet

Prema Ligi za Europu

Maja Čeko • nedjelja, 13.01.2008.

Zagrebačka Trešnjevka priprema se za Challenge kup ne znajući što točno mogu očekivati od Francuskinja, Arena je optimistična u razmišljanjima za nastavak sezone, a Osječanke su se nakon prošlogodišnje Lige za ostanak uspješno oporavile i idu prema vrhu

Trešnjevka

Zagrepčanke nakon polusezone zauzimaju četvrto mjesto i imaju isti broj bodova kao i Trogiranke. Otišao je iskusni trener Ilija Puljević, a uskoro će se zagrebačka ekipa boriti i za prolazak osmine finala Challenge kupa gdje ih očekuju rukometašice francuskog Cercle Dijona.

Tajnica kluba ,Mirjana Ognjegović, podijelila je s nama razmišljanja nakon polusezone: „Zadovoljni smo i nadamo se da ćemo se uspjeti zadržati među prve četiri ekipe ovog prvenstva“.

Uoči Challenge kupa, u klubu ne znaju što mogu očekivat: „ Ne znamo mnogo o ekipi Cercle Dijona, nemamo nikakve kazete koje bi mogli pogledati, ali unatoč tome mi ćemo se truditi dati što više od sebe“

Kao u većina klubova, ni u Trešnjevci neće dolaziti do promjena u ekipi. „Zimski prijelazni rok je završio tako da promjena ipak neće biti. Ozlijeđena nam je Una Gajić, ali drugih problema, što se tiče ozljeda, nemamo“.

Arena

Rukometašice pulske Arene i ove godine su uspješno krenule u prvenstvo i trenutno drže peto mjesto na tablici.

Nakon polusezone, razgovarali smo sa trenericom Adrijanom Prosenjak koja nije krila zadovoljstvo postignutim: „Zadovoljni smo učinkom na polusezoni. Ovo je lijepi uspjeh na pola puta jer nas u nastavku sezone čeka teži raspored“.

U klubu ima razloga za veselje jer su treće i četvrto mjesto koje zauzimaju Trogir i Trešnjevka također vrlo blizu sa razlikom od tri boda: „ Kaskamo za Trogirom, ali oni uskoro dolaze k nama. Može se očekivati i da će oni negdje podbaciti tako da je sve otvoreno. Lanjske godine smo čuvali četvrto mjesto, ali realnost i naš cilj za drugi dio sezone bilo bi plasirati se između četvrtog i šestog mjesta“ . Trenerica Arene optimistično priča i o eventualnom plasmanu za igre u Europi: “ Zašto ne u Europu? Lani smo osvojili četvrto mjesto, ali se nismo plasirali u Europu jer su Podravka i Lokomotiva ipak bile prejake. Ovisimo o sebi pa ćemo vidjeti.“

Promjena u ekipi ove sezone neće biti, a povratak ozlijeđene pivotkinje Ariane Bašić očekuje se uskoro:“ Tražili smo desnog vanjskog, ali na kraju ipak nismo nikog doveli. Povratak Ariane Bašić očekujemo za dva tjedna i ubrzo bi je počeli koristiti u utakmicama gdje nam je vrlo važna u obrani. Što se tiče ostalih, osim prolaznih ozljeda nemamo nikakvih problema“

Slika 1 od 1.
Foto: Željko Kubatka

Osijek Croatia Osiguranje

Osječanke nakon jedanaest kola drže šesto mjesto u prvenstvu, isti broj bodova sa riječkom Arenom, a ni trećeplasirana i četvrtoplasirana momčad nije daleko na tablici.

Trener Osiječanki, Vedran Ćurak izjavio je:“ U biti smo vrlo zadovoljni ovom pozicijom na ljestvici. Nismo si postavljali nikakve ciljeve, ali ovakvom pozicijom bih ja kao trener bio vrlo zadovoljan i na kraju sezone“.

Iskorak je vidljiv kod Osječanki koje su se prošle godine borili u Ligi za ostanak i na kraju sezonu završili na devetom mjestu. „ Dijelimo isti broj bodova sa Arenom, a želimo i dalje napredovati tako da ni Liga za Europu nije daleko“.

U dvanaestom kolu očekuje ih odlazak u Požegu kod ekipe Kutjevačkog Podruma tako da u klubu traju pripreme za nastavak sezone. „Nemamo ozlijeđenih niti novih lica u ekipi. Cure koje su započele sezonu u istom će sastavu i nastaviti“.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!