Košarka

Knicksi deklasirali Pistonse

Branko Barić • ponedjeljak, 14.01.2008.

Nedjeljnim utakmicama Los Angeles Lakersi i New Orleans Hornetsi produžili su svoje impresivne nizove. Lakersi su upisali šestu pobjedu zaredom, dok su Hornetsi sedmi uzastopni put slavili na gostovanju. Priča dana ipak je uvjerljiva pobjeda New York Knicksa protiv Detroit Pistonsa...

Lakersi su nastavili svoju seriju nepobjedivosti, no neugodna ozljeda odličnog centra Andrewa Bynuma pokvarila je raspoloženje Philu Jacksonu. Bynumu je stradalo koljeno krajem treće četvrtine dvoboja s Memphisom, a pretrage u ponedjeljak pokazat će koliko dugo će izbivati s parketa.

Susret je okončan nakon dramatične završnice, a gosti su propustili veliku priliku za pobjedu u Staples centru. Kwame Brown postigao je jedno od dva slobodna bacanja devet sekundi prije kraja, što je Lakersima donijelo vodstvo100:99, a Grizzliesima ostavilo mogučnost da u posljednjem napadu pogotkom dođu do slavlja. Prvo je Kyle Lowry promašio pokušaj iz trka, a nakon toga lopta je došla do Hakima Warricka čiji je pokušaj za tricu sa zvukom sirene završio daleko od obruča.

Za Lakerse, kojima je ova serija pobjeda najveća nakon sezone 2003/04 kada su ih spojili 11, veliku utakmicu odigrao je Kobe Bryant s 37 ubačenih koševa, dok su Bynum, Lamar Odom i Jordan Farmar dodali po deset. Mark Miller predvodio je protivnike s 27 poena, a Pau Gasol je postigao 21.

Neizvjesno je bilo i u Houstonu odakle su gosti iz New Orleansa otišli s punim plijenom. Yao Ming predvodio je domaćine s 30 poena i 16 skokova, no promašio je ključan poluhorok 20 sekundi prije kraja pri rezultatu 83:82 za Hornetse. Chris Paul pogodio je oba slobodna bacanja na drugoj strani, pa je Rocketsima trebala trica u posljednjem napadu za produžetak. Pored četiri šutera koja su u tom trenutku bila na parketu, tricu je šutirao baš Yao Ming, što se pokazalo kao prilično loša ideja. Paul, koji je susret okončao s 19 poena i 11 asistencija, novim pogocima s crte slobodnih bacanja postavlja konačnih 87:82.

I David West ubilježio je double-double učinak, skupivši 26 poena i 12 skokova. Tracey McGrady zbog ozljede koljena propustio je ovaj susret i njegov povratak očekuje se u subotu, pa je kineski div ostao sam u pokušaju zaustavljanja sjajne serije New Orleansa na gostovanjima.

Iznenađenje dana priredili su dosad neuvjerljivi New York Knicksi pregazivši Detroit Pistonse bez ozlijeđenog Stephona Marburya. Tako si je Isiah Thomas priuštio jedan od rijetkih trenutaka zadovoljstva ove sezone i to baš protiv svoje bivše momčadi. Potpuno indisponirani Pistonsi šutirali su mizernih 30.7 posto iz igre i ostali na tek 65 poena. Zach Randolph ubacio je 25 poena uz osam skokova, a Jamal Crawford dodao je 15 poena. Goste je predvodio Antonio Mcdyess s 15 poena i 13 skokova, Chauncey Billups ubacio je 14, dok su Richard Hamilton, Tayshaun Prince i Rasheed Wallace kombinirano ubacili devet poena uz šut iz igre 4/26.

Indiana Pacersi sjajno su otvorili susret na gostovanju kod Golden State Warriorsa i već nakon prve četvrtine imali su velikih 15 poena razlike, no domaćini su se vratili i na krilima Monta Ellisa stigli do pobjede 106:101. Ellis je postigao 29 pogodaka, a mnogo nije zaostajao ni Baron Davis koji je ubacio 27. Though Dunleavy, čovjek koji je četiri i pol sezone proveo igrajući u Warriorsima i kojeg je njegova bivša publika izviždala svaki put kad bi primio loptu, bio je najbolji igrač Pacersa s 18 poena, deset skokova i sedam asistencija, zajedno s Jermaineom O'Nealom koji je postigao 27 uz devet skokova.

Dva produžetka trebala su Toronto Raptorsima da na svom parketu rezultatom 116:109 nanesu tek drugi poraz u posljednjih 19 susreta Portland Trail Blazersima. Chris Bosch predvodio je domaćine s 38 poena i 14 skokova, a veliku pomoć imao je u Anthonyju Parkeru koji je postigao 25, te Joseu Calderonu koji je postigao 22 poena uz deset asistencija. Brandon Roy je na drugoj strani ostvario svoj najbolji učinak u karijeri s 33 poena i deset asistencija, a njegova trica u posljednjim sekundama prvog produžetka zaslužna je za dodatno produženje susreta i nade Portlanda u novu pobjedu.

U posljednjih 12 međusobnih susreta Bullsa i Hawksa momčad iz Chicaga svaki put je slavljenički napustila parket. Kako svakoj seriji jednom dođe kraj, tako je došlo vrijeme i ta se ta tradicija prekine. Hawksi su uvjerljivim nastupom s 89:65 deklasirali Bullse, a junak susreta je Joe Johnson s 37 poena, devet skokova i šest asistencija. Josh Childress ubacio je 14 uz devet skokova za Atlantu, dok je na drugoj strani Loul Deng postigao 28, a Andres Nocioni 20 poena.

NBA, rezultati, 13.1.2008:
Los Angeles Lakers – Memphis Grizzlies 100:99
Houston Rockets – New Orleans Hornets 82:87
Toronto Raptors – Portland Train Blazers 116:109 (dva produžetka)
Atlanta Hawks – Chicago Bulls 105:84
New York Knicks – Detroit Pistons 89:65
Golden State Warriors – Indiana Pacers 106:101

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaSkrolNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!