Nogomet

Oproštaj Milana, Vukovi se provukli

Ivana Spahija • srijeda, 16.01.2008.

Odigrano je pet susreta osmine finala talijanskog kupa. Milan i dalje nastavlja s lošom formom u domaćim natjecanjima, crveno - crne je iz kupa izbacila momčad Catanije. Roma je s druge strane preokrenula negativan rezultat iz prve utakmice i sa sigurnih 4:0 deklasirala Torino za prolaz u četvrtfinale...

Svoj je prolaz u četvrtfinale kupa ostvarila momčad Udinesea, koja je u gostima u Palermu svladala istoimeni klub s minimalnih 1:0. Gosti iz Udina četvrtfinala su se domogli na doista spretan način. Nakon što je prvi susret u Udinama završio neriješeno (0:0), Udinese je doslovno u posljednji čas ostvario vrijednu pobjedu. U ovom je susretu rezultat 0:0 trajao sve do 92. minute kada je Floro Flores iskoristio pogrešku domaćeg vratara Agliardija i glavom pospremio loptu u mrežu za prolaz Udinesea među najboljih osam.

U četvrtini finala će se naći i Fiorentina koja je kod kuće svladala Ascoli rezultatom 2:0. Prvi susret ovih dvaju klubova također je završio neodlučenim rezultatom (1:1), ali su Viole na domaćem terenu uspjeli nadigrati drugoligaša. Prvo poluvrijeme proteklo je bez pogodaka, a mreža se prvi put zatresla u 60. minuti. Pazzini je sam probio po lijevoj strani obrane Ascolija i s lakoćom svladao Bremeca za vodstvo domaćina od 1:0. Isti je igrač u 73. minuti nakon duge lopte iz pozadine s ruba prostora matirao Bremeca za konačnih 2:0 i pobjedu Fiorentine.

Među najboljih osam momčadi kupa uspjela se plasirati genovska Sampdoria, koja je kod kuće došla do pobjede nad Cagliarijem, bilo je 4:0 za domaćine. Mreža gostiju tresla se već u trećoj minuti, nakon izvedenog udarca iz kuta, Bonazzoli je loptu poslao u mrežu Fortina za vodstvo Sampdorije od 1:0.

Treća minuta ponovno je bila kobna za klub sa Sardinije, ovaj put je u samom otvaranju drugog poluvremena Sala glavom zatresao mrežu gostiju za 2:0 Sampdorije. Utakmicu je u 75. minuti praktički riješio Palombo pogotkom za vodstvo domaćina od 3:0, a točku na i stavio je Bonazzoli svojim drugim pogotkom u susretu za konačnih 4:0 i plasman Sampdorije u četvrtfinale.

Aktualni europski prvak Milan nije dospio dalje od osmine finala, Rossonere je na putu prema finalu zaustavila siclijanska Catania ukupnim rezultatom 3:2. Prvi je susret završio pobjedom Catanije od 2:1 (na San Siru), a u uzvratnoj utakmici ova dva kluba su odigrala neodlučenih 1:1. Nakon dugo vremena, u početnih 11 milanskog kluba našao se i naš Dario Šimić koji je odigrao svih 90 minuta. Catania je povela već u 13. minuti zahvaljujući odličnom pogotku Vargasa. Nakon izvedenog udarca iz kuta, Vargas je primio loptu izvan prostora i silovitim udarcem svladao Kalca. Milan je do izjednačenja došao u 68. minuti zahvaljujući pogotku Paloschija uz asistenciju Gilardina, ali to je ujedno i bilo sve što su gosti iz Milana ponudili te je Catania ostvarila prolaz dalje.

Susret između Rome i Torina bio je jedan od najzvučnijih u talijanskom kupu, najviše zbog toga što je Torino u prvoj utakmici kod kuće ostvario visoku pobjedu nad Romom, domaćini su slavili rezultatom 3:1. Ipak, uzvratni susret donio je preokret i u samo 45 minuta Rimljani su uspjeli deklasirati goste rezultatom 4:0 i rezervirati svoje mjesto u četvrtfinalu.

Prvo je poluvrijeme proteklo bez pogodaka, a Roma je došla u vodstvo u 59. minuti. Giuly je odlično centrirao za Mancinija kojem nije bilo teško pogoditi praznu mrežu Torina. Samo tri minute kasnije Vukovi su već vodili sa 2:0, strijelac tog pogotka bio je Totti, a u ulozi asistenta ponovno se našao raspoloženi Giuly. U 72. minuti dosuđen je jedanaesterac za domaćine, Lanna je u prostoru srušio Mexesa, a Totti je bio siguran izvođač najstrože kazne za vodstvo Rome od 4:0. Valja pridodati i to da je ovo jubilarni 200. pogodak Rominog Il capitana. Torinu je u konačnici preusdio i sam Giuly pogotkom u 89. minuti za konačnih 4:0 i pobjedu Rome. Saša Bjelanović proveo je nešto više od pola sata na terenu u dresu Torina, ušao je u igru u 62. minuti kada je zamijenio Lazetica.

Talijanski kup, osmina finala: Palermo - Udinese 0:1, Fiorentina - Ascoli 2:0, Catania - Milan 1:1, Roma - Torino 4:0, Sampdoria - Cagliari 4:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!