Tenis

Čilić suvereno u treće kolo

Kristian Hohnjec • četvrtak, 17.01.2008.

Marin Čilić nastavlja s vrlo dobrim igrama na startu sezone. Impresionira je lakoća kojom je prošao sedam godina starijeg Jurgena Melzera. Našem tenisaču po jedan break viška u svakom setu bio je dovoljan za drugu Grand Slam pobjedu...

Nakon što je slavljem nad Španjolcem Almagrom upisao prvu Grand Slam pobjedu, Marin Čilić ponovo je bez izgubljenog seta odradio posao u Melbournu. S druge strane mreže bio je 27-godišnji Austrijanac Jurgen Melzer, koji se doduše ne nalazi u velikoj formi, ali je zbog iskustva i igračke raznovrsnost tradicionalno neugodan oponent.

Čilić je bolje ušao u susret i već u drugom gemu ima tri vezane break prilike. Međutim, Melzer spašava baš kao i novu šansu našeg tenisača u sljedećem servis gemu. Marin je veću aktivnost na returnu konačno naplatio kod 4:3, ali servirajući za set upada u probleme i Melzer vraća stvari na početak (5:4). Kriza na vlastitom servisu Austrijanca se nastavila, što Čilić vješto koristi i dobiva prvu dionicu (6:4).

Melzer je dobio prvi poen drugog seta, a onda slijedi osam uzastopnih poena Čilića za odličan start (2:0). Naš tenisač je na kušnji bio tek u posljednjem gemu, no realizirao je treću set loptu ne dozvolivši Melzeru priliku da mu oduzme početni udarac (6:3).

Slična priča i u trećem setu. Jedan break je Marinu bio dovoljan, budući da Melzeru ponovno nije dao šansu na svoj servis - 6:4. Drugom pobjedom u Melbourne Parku Čilić je čvrsto zacementirao mjesto među 50 najboljih tenisača svijeta. Sljedeći protivnik bit će mu prošlogodišnji finalist Fernando Gonzalez, koji je nakon gubitka prvog seta svladao Korejca Hyung-Taik Leeja - 4:6, 6:3, 6:2, 6:4.

Spomenimo još da je Lovro Zovko zajedno s Tomasom Cibulecom uvjerljivo poražen u 1. kolu igre parova. Bolji su bili 10. nositelji Ullyett i Butorac 6:3, 6:1.

Australian Open, 2. kolo, pojedinačno, tenisači: Čilić (Hrvatska) - Melzer (Austrija) 6:4, 6:3, 6:4.

Australian Open, 1. kolo, parovi, tenisači: Zovko (Hrvatska)/Cibulec (Češka) - Ullyett (Zimbabve)/Butorac (SAD) 3:6, 1:6.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!