Tenis

Čilić: "Diktirao sam kako sam i želio"

Tanja Vučić • četvrtak, 17.01.2008.

Nakon pobjede nad Jürgenom Melzerom u drugom kolu Australian Opena i prolaza u treće kolo nekog Grand Slam turnira prvi put u karijeri, Marin Čilić imao je puno razloga za zadovoljstvo dosad obavljenim u Melbourne Parku. Ljevoruki Austrijanac poslan je iz turnira podjednako uvjerljivo kao i 27. nositelj Nicolas Almagro, kojeg je Marin eliminirao u prvom kolu...

Hrvatski Davis Cup reprezentativac je bez izgubljenog seta u dosadašnjem tijeku turnira dokazao da je u top-formi. Nakon 6:4, 6:3 i 6:4 protiv Melzera, Marin je ukratko iznio svoje dojmove za Sportnet.hr.

"Igrao sam jako dobro iz terena i držao sam konstantno inicijativu, taj dio je jako dobro funkcionirao. Kad bi lopta ušla u izmjenu ja sam bio taj koji je diktirao tempo i igru, što sam i želio prije meča", kazao je 19-godišnji hrvatski predstavnik, kojem jutros po našem vremenu nisu zasmetali ni teški uvjeti: "Bilo je nezgodno za igrati, vjetar je puhao cijeli meč tako da na servisu nije bilo pravog ritma, teško je bilo dobivati izravno poene sa servisom."

Vezane vijesti

Pogled unaprijed donosi susret sa sedmopostavljenim Čileancem Fernandom Gonzalezom, prošlogodišnjim finalistom prvog Grand Slam turnira sezone, koji je u drugom kolu s 4:6, 6:3, 6:2, 6:4 nadjačao Korejca Hyung-Taika Leeja.

Marin najavljuje da će biti spreman za svoj prvi susret sa sedmim tenisačem svijeta: "Jako sam zadovoljan cjelokupnim dojmom o igri i nadam se da mogu držati ovakvu konstantnu igru i u sljedećem meču. Osjećam se jako dobro, nisam umoran tako da ću moći dati sve od sebe u sljedećem kolu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!