Zimski sportovi

Još pet dana do početka EP u umjetničkom klizanju u Zagrebu

HINA • četvrtak, 17.01.2008.

Na zadnjoj konferenciji za novinare održanoj uoči početka Europskog prvenstva u umjetničkom klizanju, koje će se u Zagrebu održati od 21. do 27. siječnja, potvrđen je dolazak preko 150 klizača iz 35 zemlja, među kojima i četvoro hrvatskih natjecatelja...

Službeno otvaranje prvenstva biti će u 18,30 sati 22. siječnja, a otvorit će ga Predsjednik RH Stjepan Mesić. Natjecateljski dio počinje isti dan u 14,00 sati, a otvorit će ga plesni parovi obaveznim plesom.

Od Hrvata na EP natjecat će se Maria Dikanović u ženskoj konkurenciji, Josip Gluhak u muškoj, te par Mihael Bahorić i Amy Ireland.

Predsjednica organizacijskog odbora EP-a Morana Palinković Gruden je kazala da će na EP nastupiti 15 natjecateljskih parova, 26 plesnih, dok će se u muškoj konkurenciji natjecati 35 klizača a u ženskoj 41.

Predsjednik Komisije za Sinkronizirano klizanje Davorin Orban je rekao da je zadovoljan formom hrvatskih klizača te da se od njih ne očekuje toliko rezultat koliko da pokažu kako nas najbolje mogu zastupati.

Za ovo natjecanje akreditirano je 220 stranih novinara, a pratit će ga 29 televizijskih i radio postaja iz cijelog svijeta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!